avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ridicarea unei ipoteci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ridicarea unei ipoteci

Firma noastra a incheiat un contract de garantie imobiliara, pentru plata unei datorii, cu o alta firma, prin care s-a stabilit ca si garantie un teren. Acum, firma respectiva vrea sa ne plateasca datoria. Putem sa solicita la cartea funciara ridicarea ipotecii noi, sau trebuie sa ne adresam notarului? Ipoteca a fost inscrisa la Cartea funciara prin notarul care a incheiat contractul de ipoteca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:32, 20 Decembrie 2010
Mentiunile din cartea funciara sunt efectuate la cererea notarului pentru ca intra in onorariul pe care l-ati platit la redactarea contractului de ipoteca.
Ridicarea ipotecii o puteti face singuri, in baza dovezii de achitare a datoriei.
Deci, sa intelegem ca nu mai trebuie sa platim nimic la notar pentru ca acesta sa solicite ridicarea ipotecii, intrucat costul unei astfel de operatiuni intra in onorariul pe care l-am platit initial, pentru inscrierea ipotecii?
De asemenea, putem face noi o cerere la Of. de cadastru respectiv pentru ridicarea ipotecii?
Intreb aceste lucruri pentru ca toate formalitatile initiale au fost indeplinite in alt judet si ar fi dificil sa ne deplasam pana acolo, pentru a solicita aceste informatii. Multumesc.
Ati inteles corect.
Dar daca imobilul se afla in alt judet, va trebui sa mergeti la OCPI din zona respectiva, iar daca veti considera ca sunt cheltuielile cu deplasarea mai mari dacat onorariul unui avocat sau notar, decideti metoda singuri.
...va trebui sa mergeti la notar(orice notar)si sa dat o declaratie de achitare a datoriei prin care sa solicitati si ridicarea ipotecii...costurile sunt in jur de 0,5% din suma primita plus taxa de cf in jur de 60 lei...
Contractul de ipoteca a fost intre doua societati comerciale, persoane juridice.
Nu aveti nevoie de notar, aveti serviciu de contabilitate, aveti juristi.

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca zapperman zapperman Dupa rambursarea unui credit imobiliar (nu prin Prima Casa), banca nu doreste sa faca demersurile necesare pentru ridicarea ipotecii fara prezenta mea fizica. ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca prima casă?cine trebuie sa se ocupe?am terminat ... EliodorDoru EliodorDoru Radiere ipoteca Prima Casă?Cine trebuie sa se ocupe?am terminat de achitat săptămâna trecută un credit prima casa.Intrebarea mea ar fi acum legata de ... (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil, este necesar ca cererea de radiere a ipotecii pe o constructie sa fie intocmita de catre banca in forma autentica la notar ? dancielo77 dancielo77 De curand am accesat un credit de 50000 euro la banca x, prin care am refinantat anticipat si inchis doua credite mai vechi la banca Y, unul din cele doua ... (vezi toată discuția)