avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VREAU SA-MI DAU DEMISIA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VREAU SA-MI DAU DEMISIA

Buna , vreau sa-mi dau demisa cum ar trebui sa o formulez? sau cum ar trebui sa sune si sa fie ok in cartea de munca? si trebuie sa stau 15 zile sau 14 zile?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:19, 20 Decembrie 2010
Domnule Director,Subsemnatul ............. angajat in functia de………… in cadrul societatii ..........., prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr………….din data ..................., in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie si cu respectarea preavizului de … zile incepand cu data de..................
Data..................... Semnatura.......................
Va multumesc!

Potrivit art. 79 alin. (4), termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere. Pe durata preavizului, contractul de munca isi continua efectele.

In mod normal ar trebui sa aveti in contractul de munca nr. de zile de preaziv.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
AnnaM, utilizator
Decizia este un act unilateral de vointa a angajatului, si nu va trebui aprobata.
Dar va trebui sa reiese data de la care nu mai veniti la serviciu, precum si perioada de preaviz pe care va trebui s-o respectati, minim 15 zile, asa cum scrie in Contractul de munca.
Adica, o aduceti la cunostinta angajatorului cu minim 15 zile inainte de data de la care nu mai veniti.
Nu este obligatoriu sa scriti articolul de lege, pentru ca nu toata lumea cunoaste Codul muncii pe articole.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
procmarci a scris:

perioada de preaviz pe care va trebui s-o respectati, minim 15 zile, asa cum scrie in Contractul de munca.


O singura remarca: preavizul in cazul demisie este MAXIM (nu minim) 15/30 zile.

Art. 79 Codul muncii (4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
smeagull a scris:

O singura remarca: preavizul in cazul demisie este MAXIM (nu minim) 15/30 zile.Gresit, perioada de preaviz poate fi 15 sau 30 de zile, depinde de functia pe care a avut-o.
De aceea am spus "asa cum scrie in Contractul de munca"
Si am folosit expresia minim 15 zile pentru ca userul intreba 15 sau 14 zile/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz  In cazul in care imi dau demisia, in contractul individual scrie ca trebuie sa asigur 15 zile calendaristice preaviz insa eu am o pozitie de conducere. In ... (vezi toată discuția)
Informatii preaviz iuvri iuvri Buna ziua! In cazul in care am fost incadrat in postul de director calitate si in contractul individual de munca pentru demisie este prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)
Preavizul, zile lucratoare sau calendaristice? nicoletapitar nicoletapitar In urma cu doua saptamani mi-am dat demisia. Preavizul meu trebuie sa inceteze dupa 15 zile lucratoare sau calendaristice? Dupa cum vad eu art.79 sunt ... (vezi toată discuția)