avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reevaluare active corporale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reevaluare active corporale

Buna seara!
Lucrez intr-o institutie publica, iar in luna aceasta s-a efectuat reevaluarea activelor corporale, de catre un evaluator autorizat. In urma reevaluarii, unele cladiri au o valoare mult mai mare decat cea initiala( valoare pe care on inregistrez in contabilitate).Problema este la inregistrarea terenurilor. Aceatea nu au fost inregistrate in contabilitate valoric, pana acum. Intrebarea este daca se inregistreaza ceva in contabilitate pana la publicarea valorii acestora in monitorul oficial.
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 18:50, 21 Decembrie 2010
Conform OG nr.81/2003 terenurile trebuiau inregistrate in contabilitate din 2003 !!!! Ati avut noroc ca nu ati fost amendat pana acum , conform L 81/1991, care prevede ca este interzisa detinerea de bunuri fara a fi inregistrate in evidenta contabila !!!!
Sfatul este sa faceti evaluarea conform prevederilor Normelor aprobate prin ORDIN MFP nr. 3.471 din 25 noiembrie 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice si inregistrarea imediata in evidenta contabila !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare active fixe bgeorgeta bgeorgeta ART. 3 ORD 3471/2008 (1) Activele fixe corporale ale institutiilor publice se reevalueaza dupa cum urmeaza: a) activele fixe corporale aflate in ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobil MIR ANDY UNIVERSAL SRL MIR ANDY UNIVERSAL SRL am preluat o societate care are inregistrata in contabilitate o cladire(farmacie) achizitionata in 1997 la valoarea de 10.000 lei. cladirea este amortizata ... (vezi toată discuția)
Reevaluare imobile lukino lukino Buna ziua, La ce interval de timp este obligatorie reevaluarea imobilelor vechi achizitionate de o societate? Este valabila reglementarea si in actuala ... (vezi toată discuția)