avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces mostenire

Buna ziua

Sotul meu are un proces vis a vis de o mostenire in urma decesului tatalui sau. Este vorba despre un apartament in care luciesc acum a doua sotie si un baiat. Acest proces tine de 2 ani. In luna martie la Tribunalul Bucuresti a fost ultima sedinta unde s-a hotarat efectuarea partajului conform procentelor legale. Ar fi trebuit sa intre in viguare la 15 zile de la comunicare. Abia in septembrie a fost redactata comunicarea insa nu am primit-o acasa. Am facut cerere de recomunicare, intr-o sedinta s-a discutat despre acesta cerere si a ramas in pronuntare. In condica apare ca s-a respins recomunicarea. Intrebari:
daca in sala nu s-a spus nimic despre respingerea recomunicarii si a ramas in pronuntare este normal sa apara ca respinsa?
ce se intampla mai departe? in situatia in care nimeni nu mai face recurs.
cand incepe perioada de 4 luni in care trebuie sa primim banii din partaj? dupa comunicarea definitiva scrisa si primita prin posta?
Cel mai recent răspuns: jugureanu , utilizator 20:13, 21 Decembrie 2010
Este normal ca cererea sa va fi fost respinsa atata vreme cat nu au fost intrunite toate conditiile prevazute de lege pentru comunicare.
In situatia in care niciuna dintre partile din proces nu face recurs in termenul legal de 15 zile de la comunicare, atunci sentinta pronuntata la fond ramane definitiva si irevocabila prin nerecurare, susceptibila de a fi pusa in executare.
Daca prin dispozitivul sentintei, ramasa definitiva si irevocabila, a fost instituit un termen de 4 luni pentru executarea efectiva a acesteia, termenul va curge de la data ramanerii definitive si irevocabile a sentintei respective, la 15 zile de la comunicare, in cazul in care nu a fost declarat recurs.
si niciuna din partile din cauza nu a promovat recurs?
in acesti doi ani au tot fost recursuri. ei nu prea mai au ce ataca. am depus recurs deoarece ne a scazut din suma totala 1/2 din imbunatatiri, desi in ultima decizie nu era asa. am depus recurs insa nu a fost acceptat deoarece nu s-a incadrat in perioada de 15 zile (perioada de care am aflat in ultimele 4 zile deoarece nu am fost instiintati - am aflat de la tribunal). S-a incadrat in cele 15 zile insa nu ni s-a acceptat (sau cel putin nu ne-a dat un raspuns ferm ca a fost acceptat). Daca l-a acceptat urmeaza sa trimita doasrul la Inalta curte de casatie. Oare cat o mai dura si acolo daca vine decizia ritmul in care a venit instiintarea sigur ne apuca toamna viitoare + cat o sa mai dea gratie pentru cealalta parte sa dea banii... pe dreptul nostru. Pe mine ma interesa in cazul in care se termina cat dureaza pana trebuie sa ne dea banii sau mai bine zis daca se calculeaza perioada de gratie de la 15 zile sau de la redactarea hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila freeanifer freeanifer Un dosar se pronunta la data x, La cit timp de la pronuntare se comunica partilor ?(cu aproximatie). Cind devine definitiva si irevocabila , La 15 zile de ... (vezi toată discuția)
Executorie prin nerecurare mery.marin mery.marin buna, am o nelamurire...o sentinta pronuntata in 03.11.2009, la ce data devine definitiva, executorie si irevocabila prin nerecurare?? (vezi toată discuția)
Decizia finala nt01mus nt01mus Buna ziua! Am facut contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie, iar la data de 10 aprilie 2009 s-a admis cererea. Intrebarea mea este: ce ... (vezi toată discuția)