avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... facturare gaz metan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

facturare gaz metan

Intrebarea mea face referire la modul de facturare a consumului de gaz metan pe nr de persoane, in mod egal, fara exceptie in conditiile in care eu folosesc cuptor electric si nu am conectata decat plita la reteaua de gaz metan.
Nu stiu daca exista vreo reglementare in acest sens, insa nu mi se pare corect sa fiu facturata la fel cu cei care dau drumul la cuptorul de gaz de dimineata pana seara pentru a incalzi apartamentul.
Multumesc anticipat.

*** Factura se emite de E-on in baza indexului afisat de contorul de bloc. Cuantumul facturii se imparte la nr. total de persoane, iar valoarea obtinuta se inmulteste, ptr fiecare apartament, cu nr de persoane care locuiesc efectiv in acea luna in apartament. Clar pana aici. Problema mea este ca familia mea de 3 persoane consuma mai putin gaz, avand doar plita pe gaz decat o familie similara de 3 persoane care utilizeaza si plita si cuptor pe gaz.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ramonagui08, utilizator
din cate stiu si am vazut la alte persoane gazul este facturat pe baza consumului citit pe contorul atasat ...exact ca apometrele de apa...iar referitor la nr de pers cam ciudat
Doamna/le daca va permiteți o investiție montati un contor de gaz.Astfel veți avea
contract direct cu firma .Contorul se instaleaza pe scara.Pentru aceasta trebuie sa
aveți montata teava de gaz.Daca pe scara aveți apartamente cu centrala este mai
simplu.
In lege nu scrie sa se faca o departajare intre cei ce folosesc cuptor electric.
Felul in care vi se repartizeaza gazul pentru prepararea hranei est conform cu HG 1588/2007 Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Poate dv. vi s-ar parea firesc sa fiti scutita de o parte din aceasta cota, dar pe ce criterii? In ce proportie sa fie aceasta reducere? Si de unde sa se poata aprecia pe intreaga scara ca dv. consumati mai putin la plita decat in alt apartament la tot aragazul? Poate nici in alta familie nu se foloseste cuptorul aragazului.

Dar vi s-a sugerat o solutie corecta. Puneti-va contor si veti plati numai cat veti consuma!
La scara din Asociatia mea, am avut curiozitatea sa citesc eu contorul de gaze pe 29.01.2012 pana pe 07.05.2012, rezultand 335 mc la 100 zile, adica ~ 3,35 mc/zi (~ 100 mc/luna), la 5 persoane care nu au contor de gaz pe scara. Rezulta aproximativ 20 RON/persoana pe luna. Ei au afisat la avizier suma de ... 70 RON pe luna martie, adica o medie pe 3 luni, de 50 RON. Pot cere facturile pe ultimul an de la Asociatie, sa vad care e realitatea ? Ei dau vina pe cei de la RomGaz. Oricum, si caldura se plateste pe Asociatia noastra mult mai mult, de ex., pe martie, 10,7 lei/mp, cand la Asociatii din jur au si 6,5, deci cu 4 lei/mp in plus, adica cu 160 RON mai mult, de parca am sta la 40 de grade fata de altii !!!
Da, puteti cere facturile sa le vedeti.

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza la nivel de bloc BogdanBarbulescu BogdanBarbulescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. La scara 1 sunt 20 de apartamente iar la scara 2 sunt doar 11. Suprafetele pe care sunt construite fiecare din ... (vezi toată discuția)
Nereguli in asociatia de proprietari lauriciul lauriciul Buna ziua, problema mea este urmatoarea: de 2 luni mi-a aparut la intretinere suma de 112 ron pentru cheltuieli administrative si salarii, separat de fondul de ... (vezi toată discuția)