avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire parti sociale dintr-o firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire parti sociale dintr-o firma

Detin 60% din partile sociale ale unei firme.Cum pot sa ma asigur ca ele vor reveni sotului meu, dupa disparitia mea?
Cel mai recent răspuns: odishor , utilizator 05:50, 23 Decembrie 2010
Faceti testament. Asta daca in actul constitutiv se mentioneaza ca societatea isi continua activitatea cu mostenitori asociatului care decedeaza.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat
prin testament.
denisas a scris:

Faceti testament. Asta daca in actul constitutiv se mentioneaza ca societatea isi continua activitatea cu mostenitori asociatului care decedeaza.

Da, prin testament, in conditiile in care exista stipulat in actul constitutiv ca societatea isi va continua activitatea cu mostenitorii asociatului decedat se poate realiza acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
athe a scris:

prin testament.

Buna ziua
As vrea sa intreb legat de acest subiect, daca nu este suficient ca in actul constitutiv al societatii sa fie stipulat ca actiunile vor reveni unei anumite persoane in caz de deces.In acest caz mai este necesar un testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi asociati pe firma si unul decedeaza raducrisa raducrisa As dori sa stiu, daca sunt doi asociati pe firma si unul decedeaza, mostenitorii mostenesc partea celui decedat? (vezi toată discuția)
Parti sociale srl frezii frezii La un srl cu doi asociati,cum se poate ca in cazul decesului unuia dintre asociati,celalalt sa preia partile sociale ale celuilalt si sa ramana firma cu ... (vezi toată discuția)
Deces asociat unic. inexistenta unei clauze de continuare a activității cu moștenitorii. Alex1254 Alex1254 In situația in care asociatul unic al unui SRL a decedat, ce se întâmpla cu SRL-ul? In actul constitutiv nu exista clauza de continuare a societății cu ... (vezi toată discuția)