avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendarea la cerere a functionarului public pentru ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendarea la cerere a functionarului public pentru un interes personal legitim

As dori sa va prezint urmatoarea situatie:
Un f.p. doreste sa se suspende pentru un interes personal legitim, de fapt doreste sa plece sa lucreze pe un proiect (deci sa obtina venituri) cu finantare externa. Respectivul f. p. lucreaza in cadrul serviciului integrare europeana dar nu are in fisa postului activitati referitoare la lucrul cu proiecte cu finantare externa.
Poate invoca pentru suspendare interesul personal legitim sau care este alta modalitate de a-si suspenda activitatea.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gianina5 , utilizator 09:43, 5 Ianuarie 2011
da, poate, conform art. 95 alin. (2) din legea nr. 188/1999, pentru o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani. :)
ANFP a precizat ca interesul personal legitim nu inseamna obtinerea de venituri materiale deci nu se poate aproba suspendarea
Nu era posibila suspendarea raportului de serviciu in cazul in care funct. o solicita pt. obtinerea de venituri materiale-inaintea modificarilor aduse la L188/1999 de OUG 105/2009 si Legea 140/2010, cand acel art.95 (2) a fost modificat. Acum se poate, probabil ca asta a fost si ideea modificarii acelui art.95(2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Lucrez intr-o institutie publica si am primit din partea forului nostru superior o adresa prin care ni se spune ca ... (vezi toată discuția)
In ce temei legal se suspenda raportul de serviciu? Danaioana Danaioana Buna ziua, Spuneti-mi, va rog, in baza carei legislatii pot suspenda raportul de serviciu a unui functionar public, la cererea acestuia de concediu fara ... (vezi toată discuția)