avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces

am fost acuzat de loviri si alte violente.

pot sa l dau in judecata pe cel care m a acuzat ?

pe ce motiv ,care sunt pasii si ce daune ii pot cere?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:26, 23 Decembrie 2010
Daca va da el in judecata la finalizarea procesului daca se stabileste ca nu sunteti vinovat puteti cere daune morale.
In conditiile in care stiti sigur ca nu ati savarsit fapta pentru care sunteti acuzat si deci ca nu exista probe impotriva dvs., sunteti indreptatit sa depuneti plangere impotriva celui care v-a facut plangerea , pentru infractiunea de denuntare calomnioasa.
Pasii de urmat sunt simpli, depunerea unei plangeri motivate si in care veti mentiona pretentiile dvs. pentru cazul ca denuntatorul calomnios va fi gasit vinovat.
Eu zic sa asteptati pana se rezolva favorabil pentru dvs cercetarea penala si aveti in mana rezolutia sau ordonanta procurorului si de-abia dupa aceea sa faceti plangerea pentru denuntarea calomnioasa unde va puteti preciza daunele materiale si morale.
In momentul in care plangerea se finalizeaza printr-o solutie favorabila pentru dvs,atunci puteti formula plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Deocamdata doar asteptati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt denunt caomnios GalacticuTM GalacticuTM Buna , sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Pe numele meu un anumit individ a formulat plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)