avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie talharie

am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta.
mi-a comunicat ca acei bani a fost pt urmarire penala si daca vreau sa ma reprezinte in instanta sa-i mai dau 5000 lei.
sunt nedumerita......
am facut un contract in care nu se mentioneaza ca acei bani sunt doar pt urmarire.
cine ma poate sfatui ....lamuri daca e corect astfel.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 22 Decembrie 2010
Ati semnat un contract.Cititi-l cu atentie si spuneti-ne ce scrie referitor la "obiectul contractului".
Posibil sa interpretati in mod eronat ceea ce scrie in acel contract.
De obicei, angajamentele se fac pentru fiecare etapa procesuala, in parte, iar onorariul se negociaza.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
asistenta si reprezentare.
Onorariul avocatial se stabileste pe fiecare etapa procesuala in parte.
Asistenta juridica in faza de urmarire penala-un onorariu ( aici poate fi doar la politie sau si politie/ parchet), apoi la instanta de fond alt onorariu, in apel alt onorariu, in recurs alt onorariu.
Chiar daca sa spunem nu s-a mentionat in mod expres in contract ca onorariul vizeaza doar asistenta juridica in faza de urmarie penala, cata vreme se mentioneaza asistenta juridica si reprezentare in dos. pen. nr. x/P/x sau asistenta juridica si reprezentare in fata -sectiei de politie x sau/si parchetului y, este evident ca nu poate fi vorba decat de un onorariu pentru acea faza si nu si pentru faza cercetarii judecatoresti, pentru ca la instanta dosarul primeste un alt nr. de dosar., deci avocatul va trebui sa elibereze o alta imputernicire.
Fiecarui dosar ii corespunde un alt contract avocatial, o alta imputernicire , un alt onorariu si evident o alta chitanta sau mai multe dupa cum este achitat onorariul- intregral la inceput sau in mai multe transe, periodic, pe parcursul derularii contractului.
sunt 2 chestiuni separate. si daca era un singur proces, fiecare faza a lui: fond, recurs, apel- costa
Da, faza de urmarire penala este o faza a procesului penal iar faza de judecata este o alta etapa.Mai poate urma apelul si recursul.

Daca persoana a fost arestata preventiv a mers la termenele de judecata si este un deranj destul de mare...

Sau inculpatul este liber?
Daca este liber depinde si cum v-ati inteles cu avocatul.

In general, mie nu imi place sa merg la instanta ca sa am de unde veni si ma inteleg cu clientul ca ma plateste pentru o zi...sau pentru toata urmarirea penala in functie de ceea se decide intr-o zi...adica il aresteaza sau nu...
Daca este liber mandatul meu a incetat si nu mai este niciun deranj.Nu mai am nicio obligatie fata de client decat daca ma plateste din nou pentru a mai acorda asistenta juridica in faza de urmarire penala.
Cum v-ati inteles?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minori, plata avocat Elenap78 Elenap78 Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana ... (vezi toată discuția)
Consultanta juridica ndb ndb Un cald salut tuturor, Va rog sa ma dumiriti in urmatoarea situatie: - RADET-ul a intentat proces asociatiei noastre pentru ca le-au fost furate ... (vezi toată discuția)
Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)