avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si incredintare minori, plata avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si incredintare minori, plata avocat

Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana la solutionarea apelului sau onorariul achitat la inceput este pana la luarea unei hotarari definitive si irevocabile ? Pot renunta la avocat si sa-mi se restituie o parte macar din onorariul achitat ?
Cel mai recent răspuns: Elenap78 , utilizator 12:29, 25 Octombrie 2015
Depinde de ce înțelegere ați făcut.
Oricare dintre posibilitati este valabila.

Depinde de modul cum v-ati inteles de la inceput, de modul cum s-a semnat contractul de asistenta juridica.

De regula, sunt putini avocati care sa incaseze la inceput onorariul si sa semneze contractul pentru toate fazele procesuale, din simplul motiv ca nu este obligatoriu ca orice proces sa treaca prin toate fazele procesuale (fond, apel, recurs).

De asemeni, puteti sa angajati un alt avocat in faza de apel.
In ceea ce priveste restituirea onorariului, nu cred ca ar fi intemeiata o asemenea cerere, daca contractul a fost semnat numai pentru asistenta juridica si reprezentare la instanta de fond, iar avocatul angajat si-a indeplinit toate atributiile.
onorariul se plateste pt fiecre stadiu procesual. nu avea cum sa va perceapa onorariu pt calea de atac cand nu e musai sa se atace.
ati incheiat contractul de asistenta juridica pt judecata in fond sau si pt calea de atac ? daca avocatul a fost angajat sa va reprezinte doar in dosarul de fond, nu aveti cum sa-i cereti acestuia sa va restituie o parte din onorariu, mai ales avand in vedere ca instanta s-a pronuntat in dosarul de fond.

pentru calea de atac va puteti angaja un alt aparator.
Buna ziua . Multumesc pentru informare . Nu stiu ce fel de contract am facut pentru ca l-am facut pin telefon la recomandarea cuiva. Stiu ca mi-a cerut imputernicire si o gramada de alte acte si o suma de bani destul de mare . Eu lucrez in alta tara si sunt 100% sigura ca a profitat de faptul ca eu nu pot veni la termene si pentru traduceri . Dumnezeu este sus si judeca pe fiecare . Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Onorariu ContSters407458 ContSters407458 Cate costuri include onorariul unui avocat intr-un proces pana la finalizare, onorariul nu este inclus intr-o suma fixa de la inceput pana la finalizare ? se ... (vezi toată discuția)
Proces castigat merllin merllin buna am castigat un proces cu o societate de sigurari in urma unui accident,acum ma astept ca asigurarea sa faca recurs pe care sper sa il castig,dar nu asta ... (vezi toată discuția)