avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat strain

Buna ziua! Carea sunt diferentele de constituire intre un srl cu asociati romani si srl cu asociati straini?
Ma refer la acte necesare constituirii, si poate anumite mentiuni care trebuie trecute in actul constitutiv.
Mentionez faptul ca stiu limba romana.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 21:00, 21 Martie 2008
Ai nevoie de fix aceleasi acte ca in cazul asoc romani: act de identitate si cazier fiscal (traducere legalizata in lb romana). Asta din cate stiu eu pt ca si firma la care sunt adm e tot cu asoc strain. Trebuie sa mai dea o declaratie in plus la notariat cum ca nu are datorii fata de statul roman
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
raca, utilizator
Nu sunt aceleasi acte. Asociatului strain nu i se cere cazier, ci declaratie ca nu e inregistrat fiscal in RO si nu are datorii aici.
:">mie mi-au cerut si cazier....
Citez din ghidul ONRC:

"Certificatele de cazier fiscal pentru asociaţii sau reprezentanţii legali ai societăţii comerciale, care au domiciliul/ reşedinţa/sediul în România sau pentru persoanele fizice sau juridice străine, care au această calitate şi sunt înregistrate fiscal în România sau, după caz, declaraţia autentică pe propria răspundere a persoanei fizice cetăţean străin în nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice străine care nu este înregistrată fiscal în România din care să rezulte că nu are datorii fiscale (original sau copie certificată şi, după caz, traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public);"

Deci nu trebuia sa iti ceara :D Am mai spus, referentii cer multe!...
va multumesc mult de tot pentru informatii

Alte discuții în legătură

Asociat persoana juridica din belgia Titi_viteza Titi_viteza Pentru a evita o gramada de bataie de cap, cunoasteti cumva pe cineva care sa fi deschis un srl in Romania in care sa aiba un asociat persoana ... (vezi toată discuția)
Persoana straina la o societate comerciala. woodblue woodblue Cum poate o persoana straina sa devina asociat al unei Societati Comerciale. Firma este deja deschisa in Romania. Care sunt actele necesare din ambele tari ?? ... (vezi toată discuția)
Deschidere s.c descartees20 descartees20 Doresc sa deschid un SRL,v as ruga daca puteti sa imi ziceti si mi e ce pasi trebuie sa urmez si cat costa minim.cu cine as putea vorbi fara sa ma ... (vezi toată discuția)