avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani imprumutati

In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. Mentionez ca am facut o minuta (contract), in care el a scris ca a luat de la mine suma de 4000 ron si imi va da 8000 in termen de 2 luni, iar acum ma ameninta ca i-as fi dat bani cu camata. Mentionez ca nu mi-am recuperat cei 4000 de ron la care am pretentia, si deasemenea mentionez ca actul a fost scris in intregime de el si semnat de catre amandoi, act in care el a trecut doar numele si seria de buletin.au vreo relevanta aceste chestii si ce sanse as avea in instant ,unde trebuie sa depun plangere?
Cel mai recent răspuns: gaby507 , utilizator 22:50, 23 Decembrie 2010
Chemati-l in judecata in instanta civila,in vederea recuperarii sumei.
ma intereseaza daca ceea ce a trecut el pe act , adica ca a luat 4000 si imi va da 8000 are vreo relevanta si m-ar putea acuza de camatarie (a facut-o intentionat) repet nu urmaresc decat sa imi recuperez suma imptumutata adica 4000 ron
Sigur ca puteti sa il actionati in instanta si sa castigati sa va recuperati suma usor pe baza probelor adica acel inscris sub semnatura privata facut de el si a catorva martori iar de aceasta suma de 8000 puteti sa va prevalati dvs. pentru ca el a fost a pus aceasta suma stiind ca nu va inapoiaza nimic doar ca sa va atraga.Cu un avocat bun puteti sa va recuperati banii.
Deschideti o actiune de pretentii, in care sa aratati ca din 2008 pana in prezent i/ati mai cerut acei bani imprumutati, depuneti actul sub semnatura privata pe care a scris/o el cu manutza lui.. Trebuie sa aveti si ceva martori care stiu de imprumut, iar faptul ca el a scris ca va da dublu, poate, ca da... asa cum spuneti, poate a scris intentionat sa va intimideze in cazul in are ii cereti banii imprumutati.
Nu va fi teama, actul de camatarie nu s/a infaptuit oricum.
Aveti grija sa nu treaca 3 ani de la imprumut//
Actul scris de el este un inceput de recunoastere a datoriei
multumesc mult , am inceput sa prind curaj. Care sunt pasi pe care ar trebui sa-i urmez in continuare?

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Oovalabilitate contract de imprumut intre doua persoane fizice facut pe calculator www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com A-si avea cateva intrebari legate de valabilitatea unui contract de imprumut intre doua persoane fizice facut la calculator si semnat de ... (vezi toată discuția)
Camatarie acceptata de instantele romanesti corduneanunarcis corduneanunarcis in anul 2007 am imprumutat suma de 4000 euro pentru care am lasat garantie un pamant de 100 000 euro la vremea respectiva. dobinda era de 15 la suta pe luna. ... (vezi toată discuția)