avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata

Va salut! Am trimis,dorind sa ajut o persoana varstnica ce nu se poate deplasa personal la Judecatorie,o cerere de chemare in judecata formulata de catre aceasta,prin intermediul Postei,cu confirmare de primire,pe numele acesteia.
Confirmarea de primire s-a intors,cu stampila Judecatoriei din care rezulta ca cererea a fost primita.Cu toate acestea,nu am primit pana acum citatia(a trecut mai mult de o luna de cand a fost primita cererea de chemare in judecata),asa cum era normal cand termenul nu se da in cunostinta.Cererea era legal formulata si corect indreptata.La arhiva nu pot intreba,pentru ca nu am un numar de dosar si un termen.Care este explicatia,si ce este de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 12:16, 28 Mai 2011
Atunci situatia se simplifica.Va multumesc.
Utilizatorul nu a specificat daca relatarile cererii sale au caracter civil sau penal;
Daca actiunea se califica ca ar fi in materie penala si faptele sunt de competenta a organelor de cercetare si urmarire penala , cererea in principiu se dirijeaza catre instanta competenta.. Deci lipseste un element constitutiv al intrebarii, pentru a se putea da un raspuns catusi exact..
:(
Manole Dumitru a scris:

Utilizatorul nu a specificat daca relatarile cererii sale au caracter civil sau penal;
Daca actiunea se califica ca ar fi in materie penala si faptele sunt de competenta a organelor de cercetare si urmarire penala , cererea in principiu se dirijeaza catre instanta competenta.. Deci lipseste un element constitutiv al intrebarii, pentru a se putea da un raspuns catusi exact..
:(

Userul spunea asa la un moment dat:

Artigas a scris:

Nu credeti ca este posibil ca cererea de chemare in judecata la care ma refer sa nu fi fost luata in considerare, ca urmare a faptului ca nu era timbrata?
Practica instantelor stiu ca este de a pune in vedere reclamantului cand inregistreaza o cerere evaluabila in bani unde este necesar timbrajul,sa faca acest lucru calculand si suma,dar nu sa nu o inregistreze,urmand ca ulterior,dupa primul termen,daca nu se achita taxa de timbru,actiunea sa fie respinsa ca netimbrata.

Din moment ce se refera la o actiune evaluabila in bani si de o taxa de timbru, ce va face sa credeti ca ar fi actiune penala?
pt Procmarci

=D> felicitari.
pe la galati nu s-a schimbat nimic - actiune depusa in mai 2011, la judecatorie, are prim termen in martie 2012. Pana si ordonante presedentiale au termen de minim 4 luni de la data introducerii #-oLa tribunal, termenele difera (litigii de munca - 1-2 luni; taxe de poluare - 3-4 luni, etc)
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizualizare on-line nr.dosar si termen Artigas Artigas Are cineva idee,o cerere de chemare in judecata,trimisa prin Posta la Judecatoria Sectorului 1 in Noiembrie 2010,a primit nr.de dosar si termen in luna Mai ... (vezi toată discuția)
Act aditional de formare profesionala -> demisie inainte de finalizare curs -> judecatorie sziszu sziszu Buna! A trecut cineva prin procesul mentionat in titlu? Desigur o situatia anume este mult mai complicata. Pana cand pot sa te cheme in judecata (o luna, ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)