avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfat pt cumpararea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfat pt cumpararea unui apartament

Buna seara, sunt casatorita cu un barbat care are o fata dintr-o casnicie anterioara ( 20 de ani ) , care locuieste cu maica-sa.eu ,am si eu o fata de 12 ani ,locuieste cu mine.Acum locuim la el acasa ,are o garsoniera ,pe numele parintilor lui ,dar vrem sa cumparam un apartamnet mai mare ,vanzand garoniera si restul banilor dintr-un credit bancar .Intrebarea mea este : ce cota am eu si fata mea...si ce cota parte are fata lui ,avand in vedere si faptul ca el vinde garsoniera care o are ,deci vine cu o parte mai mare de bani pt achizionare aceleui apartament ? cum e mai bine sa facem actele..sa nu ma trezesc atunci cand el nu o mai fi ca vine fata lui ..si isis cere dreptul ? cum e mai bine sa facem ? va multumesc mult . Sarbatori fericite !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:07, 28 Decembrie 2010
spun asta, doar gandindu-ma ca este o diferenta mai mare de ani,,,dar ,Doamne fereste ...nu imi doresc asa ceva...de obicei eu mai pun si raul inainte
Daca el e de acord, puteti cumpara pe numele fetei dvs. si va pastrati uzufructul. Asa, proprietara va fi ea, deci nu va mai faceti griji ca vine fata lui la vreo mostenire, dar dvs. si sotul aveti drept de folosinta ( sa locuiti acolo, sa inchiriati etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program prima casa gmikiro gmikiro Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot aplica la Prima Casa in conditiile de mai jos: - sotul meu, este trecut pe si contractul de casa din casnicia ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces ContSters458678 ContSters458678 Eu dețin o garsoniera pe numele meu achiziționata înainte de căsătoaria cu soțul meu. avem si un copil impreuna. intrebarea mea este daca eu se ... (vezi toată discuția)