avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptia
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptia

Buna ziua, as dori sa aflu daca termenul de prescriptie curge in continuare pentru plata sultei in urmatoarea situatie: am divortat, am facut partajul cu fosta sotie, aceasta trebuind sa imi plateasca sulta la apartamentul pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei. Nu a platit nici un leu nici dupa 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Acum, dupa 2 ani, ne-am recasatorit, in situatia aceasta pierd sulta dupa scurgerea termenului de prescriptie de 3 ani? Ce posibilitati juridice as avea sa nu o pierd?
Va multumesc si sarbatori fericite.
Cel mai recent răspuns: pltgeorge , utilizator 09:48, 27 Decembrie 2010
Pentru a intrerupe termenul de prescriptie este necesar sa puneti in executare hotararea judecatoreasca privind plata acelei sulte.
multumesc pentru raspuns, dar chiar daca suntem acum casatoriti pot sa cer executia? As putea sa prelungesc prescriptia in vreun fel, sa chem in judecata pentru plata unor eventuale dobanzi, etc.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj, sulta, variante in caz de imposibilitatea de a plati sulta pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare: -am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste sulta? exista un termen de plata? Daniela D E Daniela D E In urma unei actiuni de \"partaj judiciar\"formulata de unchiul meu, paratii fiind fratii acestuia, instanta se pronunta si dispune partajarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Plata daune-interese pltgeorge pltgeorge Buna ziua, daca in urma unui proces de partaj, am de primit o sulta din parte fostei, fara ca instanta sa atribuie un termen de plata, aceasta nu o plateste. ... (vezi toată discuția)