avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident - neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident - neacordare de prioritate

Circulam pe drumul national cand m-am trezit in ultimul moment ca-mi taie calea un alt autoturism care iese de pe drumul comunal, unde avea "Cedeaza trecerea!". N-am putut sa-l mai evit, lovindu-l in roata spate. Un pasager al meu a fost tratat cateva ore la spital, Skoda mea are toata fata zob, cam 1000 euro reparatia (piese din dezmembrari), in urma telefoanelor date. Avea asigurare la Carpatica, am mers la ei, am deschis dosar de dauna, au fotografiat masinile, acum asteapta anexa 2 de la Politie, termen 30 zile. E legal sa dureze atat pana completeaza o anexa? Unde mai pui ca vinovatul conducea la cateva zile dupa accident, desi se soldase cu victima! Nu trebuiau sa-i suspende permisul fara drept de a conduce? Sau s-a schimbat legea?! Inspectorul de daune mi-a zis ca nu -mi pot repara masina la reprezentanta pentru ca nu au contract cu Skoda! Nu e corect! Ce trebuie sa fac in continuare?! Va multumesc anticipat!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 19:59, 3 Ianuarie 2011
important este sa va repare masina, oricat de mult ar dura tot dureaza mai putin decat un proces..daca pers de la dvs din masina sa ales cu traume il poate da in judecata si cere despagubiri materiale si morale
firma de asigurari nu poate repara masina unde doreste.
o duceti la reprezentanta si daca nu doreste sa acopere factura ii dati in judecata sa va acorde si daune pentru lipsa de folosinta a masinii pe toata perioada in care nu ati putut folosi masina .
colegul Petre are dreptate, incercati mai intai toate procedurile amiabile, reparati-va masina si numai in cazul in care au fost epuizate toate variantele posibile fara a avea succes, ganditi-va la un proces: dureaza ani de zile, asiguratorul va ataca hotararea instantei de fond, cheltuiti bani cu taxa timbru, expert si avocat si niciodata nu se stie ce rezultat veti obtine.....
E simplu sa spui gata, nu vrea, da-l in judecata dar ti se vor lungi urechile pana vei vedea si banii.......#-o
Inca nu am primit procesul verbal de constatare. E normal? Au trecut 2 saptamani.
De ce dureaza atat? Il cerceteaza pe vinovat?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
paulici80, utilizator
Stimabile, e gresit. Absolut gresit. Cred ca sunteti absolut dezinformat.
In baza constatrii cereti un nr de dosar de dauna. De la acea data firma de asig. are 90 pt a inchide dosarul respectiv de a va face o oferta de reparatie sau un refuz. Da 90 zile , ati vazut bine, asa e legea in Romania lui 2010. Asta pe de o parte. Pe de alta parte daca pasagerul depune plangere la organele de politie se va suspenda permisul de conducere a celui vinovat si se va aplica legea in acest sens. Se popate cere daune in functie de cate zile de ingrijiri a primit persoana vatamata. Dar deobicei politia are tot interesul se a ''dezumfla'' situatia.
Ati primit vreun act de la politie ?

Revenuiti cu detalii


Succes

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Probleme dosar dauna rca danutzzuu2000 danutzzuu2000 Buna ziua, In data de 08.12.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia autoturismul condus de mine a fost grav avariat de un ... (vezi toată discuția)
Rca/ raspunderea civilã obligatorie; cine si in ce ordine raspunde ? calin_andrei calin_andrei Dragi colegi cu experienta in aceasta situatie, Am fost lovit (automobilistic vorbind) de o persoana asigurata RCA la Carpatica Asig. Am facut constat ... (vezi toată discuția)