avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni).
Am vrut sa nu mai intru pe forum cu aceasta problema caci inteleg ca nu are rezolvare .Mesajele primite ulterior ma fac sa intervin din nou cu gandul ca poate daca pentru copiii altora a fost prea tarziu poate al meu mai are o sansa (multe boli au fost incurabile candva si acum se pot vindeca).Zilele acestea a fost o emisiune la Antena 1 cu familia Moculescu (unde sincer eu cred ca Doamna nu este sanatoasa mintal) si lacrimile si tristetea din ochii Nidiei Moculescu m-au facut sa merg mai departe. Fac orice in speranta ca baitelul meu nu va trai acest cosmar de copilarie si adolescanta.Reproduc cuvintele Nidiei cand a fost intrebată dacă este iubită de mama ei: "Eu ştiu de tata că mă iubeşte şi sper să mă iubească amândoi. Tata îmi demonstrează că mă iubeşte zilnic. Pe mama o văd foarte rar. Mult timp nu am avut voie să-mi văd tatăl. Îmi pare rău de tata că nu a avut timp să stea cu mine cât am vrut şi îmi pare rău de mama că nu ştie dacă m-a vrut sau nu".
Cum pot sa se uite in ochii acestei fete judecatorii ? Probabil o considera eroare judecatoreasca. Nu doresc ca fiul meu sa devina eroare judecatoreasca.
Poate rolul acestui forum este si acela de a indrepta legile. Poate daca doamnele mame favorizate de lege astazi nu s-ar considera stapanele copiilor si ar trebui sa respecte (cu sanctiuni concrete ) macar cele stipulate in hotararile de divort lucrurile ar sta altfel.De asemenea nu mi se pare normal permisiunea trecerii frontierei numai cu hotararea de divort definitiva si irevocabila.Trebuie tinut cont ca in primul rand copiii trebuiesc crescuti in tara lor (de aceea adopiile internationale sunt asa greu de obtinut). De multi copii trecuti de mama "stapana "peste granita (fara posibilitatea controlului celuilalt parinte si fara posibilitatea controlului Autoritatii Tutelare)nu se mai stie nimic.Nu trebuie plecat de la premisa ca mamele sunt ingeri si tatii demoni.Am vazut ca acesta problema (mai ales de cand s-au deschis granitele)este tot mai actuala atat pentru parinti cat si pentru juristi. Poate impreuna rezolvam ceva . Poate ca macar copiii nostrii au o sansa de a avea doi parinti asa cum a dat Dumnezeu si nu unul cum da Doamna Judecatoare
custodie.comuna a scris:

Eu cred ca sistemul a invins tatii.
Copilul meu are psihicul si sufletul distrus.
Asta datorita sistemului dar si faptului ca intreaga societate accepta situatia.
Inclusiv domnii avocati.
Cand vad pe aici mesaje de genul "copilul este mic si are noevie de afectinea mamei" , "instantele incredinteaza copii mamei la varsta asta " , imi vine sa ii chem pe toti cei care scriu din "auzite" si din "carti" sa suporte si ei lacrimile copilului meu cum o fac eu. Apoi sa dea sfaturi de care doresc dansii.
DA e o mare greseala sa fii tata in Romania. O greseala pe care o plateste scump copilul .






Sistemul nu a invins tatii, dar este un un lucru ca si realizat.Este doar o chestiune de timp...
Marea problema este aceea ca tatii nu sunt crezuti de instanta, iar mamele daca fac o simpla afirmatie sunt crezute chiar si fara probe...

Copilul are doi parinti, dar...numai unul are putere decizie...
Cert este un lucru.Daca copilul nu vrea sa plece de la dvs. nu poate fi luat cu forta.
Sunt si cazuri de acest fel...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Copilul are doi parinti, dar...numai unul are putere decizie...
Cert este un lucru.Daca copilul nu vrea sa plece de la dvs. nu poate fi luat cu forta.
Sunt si cazuri de acest fel...



Sigur ca as putea sa devin si eu la fel de iresponsabil ca parinte.
Cand parintele protejat de sistem vrea sa isi distruga copilul nimeni nu il poate opri.
Daca nu ii mai dau copilul va veni permanent cu executorul judecatoresc si cu polita si va face scene in fata copilului numai ii ideea sa il distruga decat sa il lase la mine.
E o lupta inutila. Asa cum am spus greseala de a fi tata este platita scump chair de copil . La atat se rezuma "interesul sau superior" de care "instantele vor tine cont"...etc si bla bla bla.
Dar macar domni avocati au clienti cu "interesul superior de care va tine cont instanta"....
Asta pentru cine vrea sa auda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)