avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor tatalui

avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme cu creditele si sa ne certam des, ajungind la acest divort(presupus).ce sanse sunt, ca eu ca si tata, sa imi fie incredintat copilul ?
Atat de reduse incat ar trebui sa va ganditi la exercitarea dreptului la vizita.
Incredintarea minorului este mult prea greu sa o puteti obtine daca mama solicita incredintarea minorului.

avocat Claudiu Lascoschi
In instantele din Romania exista cutuma potrivit careia copilul minor trebuie incredintat mamei , nu tatalui .

Dupa ce divortati de sotia dumneavoastra si o sa primeasca pensie alimentara, dumneavoastra obtinand drept de vizita , este posibil ca sotia sa se convinga ca este greu sa se descurce in calitate de mama singura si poate va impacati .

Cred ca mai corect spus ar fi ca instantele de dreptul familiei in cca 98% nu judeca efectiv si incredinteaza minorul mamei, pur si simplu.
Probele se administreaza doar pentru ca asa cere legea, pentru ca altfel nici nu s-ar mai judeca ceva ( in sens de proces pur formal, adica nu in sens de judecata impartiala).
Au mai existat cazuri de incredintare a copilului minor la tata, dar mai rare, eu personal, am avut cateva asemenea cazuri, dar a trebuit sa probam puternic ,ca mama nu indeplinea cdt cerute de lege, si anume ca nu avea locuinta proprie, ca nu avea venituri mai mari ca ale noastre,ca nu se putea ocupa de copil mai bine decat tatal,dar nu in cazurile cu copii mai mici de 3 ani.Am avut un caz cu o mama ce a plecat la un alt barbat,cu o sit mater f proasta,nu aveau venit nici unul,iar el mai avea 2 copii in intretinere. Numai asa,altfel inst romane obisnuiesc sa incredinteze copii minori la mama. Eu va urez succces, si va doresc sa va intelegeti si sa nu ajungeti la divort.Bafta!
Si la 4 ani varsta minorului e foarte, foarte greu si daca mama se prezinta la proces instanta judeca doar formal.
Userul nu a aratat nimic concludent pentru a-i fi incredintat minorul ceea ce ii da practic sanse nule dupa parerea mea.Adica nu prea are ce proba...
Trebuie sa se concentreze pe drept la vizita.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Caut cel mai buna avocat in dreptul familiei ploiesti-bucuresti ContSters117797 ContSters117797 voi avea un proces in calitate de tata pt custodie - program vizitare minora. va rog sa-mi recomandati cel mai bun avocat din ploiesti in dreptul familiei.... ... (vezi toată discuția)