avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia Copilului In Viitor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia Copilului In Viitor

buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc custodia copilului ..
Puteti gasi pe piata o hartie igienica de calitate mai buna (scuzati exprimarea improprie, dar sugestiva).

Evident, in caz de divort (si la acel moment) parintii se pot intelege cu privire la incredintarea copilului. Aceasta intelegere, exprimata in fata instantei, va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta.
buna ziua am si o o intrebare,o consider eu destul de urgenta,sunt casatorita de un an si ceva dar impreuna cu sotul de vreo 11 ani,acum avem o fetita de 6 luni,situatia noastra nu este deloc buna si sunt hotarata sa divortez,sotul meu este destul de recalcitrant,este gelos,si vorbeste urat,ma trateaza foarte urat,ma injura si ocazii cand me si bate.Nu cunosc legea si nu am idee de anumite lucuri.As vrea sa stiu care imi sunt sansele de a avea custodia fetitei mele.Subliniez ca el lucreaza iar eu stau acasa cu fata.El doreste sa aiba sau legea sa ii dea fata lui..care sunt conditiile in care legea iar da-o lui si care sunt conditiile de mi-ar da-o mie.Amandoi suntem de acord sa divortam.MI-a si spus ca o sa faca tot posibilul sa ma injoseasca in instanta,sa ma denigreze in asa fel incat sa nu am parte de copil.Ce pot face eu in acest caz? care sunt documentele necesare pt divort si noi ne-am casatorit la sector 2 ,dar locuim in sector 6,buletinul meu este pe sector 6 si al lui pe sect 2.Ma pute-ti ajuta cu informatiile??va multumesc mult.PS: as dori sa va spun ca in trecut si-a taiat venele de 2 ori si a puat o data pastile pt a se otravi.Am vreo sansa de a avea fata? si in cat timp se pronunta un divort??
cel mai bine este sa va puneti un avocat.
actiunea se va depune la instanta sectorului unde ati avut ultimul domiciu comun.
aveti sanse mari sa vi se incredinteze copilul avand in vedere varsta lui f. mica, in primul rand.
nu are cum sa va denigreze, de aceea veti avea avocat.
aveti in vedere si posibila plangere penala impotriva lui.

av. vasilescu
deci.. eu am niste dovezi ca sotia m-ar insela ... avand in vedere ca custodia copilului ramane la mama...
vreau ca ea sa imi cedeze custodia copilului. in caz de un divort in viitor
Doamna Romascanu v-a raspuns odata, dar vad ca nu prea ati inteles. In cadrul procesului de divort, angajati-va un avocat care sa va asiste si faceti o cerere reconventionala pentru incredintarea minorului. Nu este vorba de nici o cedare sau de vreun act pe care sa-l semnati cu sotia separat (ca doar nu este "donatie"). Va veti judeca pentru incredintarea minorului si va trebui sa aduceti dovezi ca aveti resurse mai multe decat sotia pentru ingrijirea, educarea si cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Re: audierea minorului cu varsta cuprinsa sub 10 ani.cedo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva cazul in care CEDO a considerat ca un minor indiferent de varsta trebuie sa fie vazut de judecator inainte de a se pronunta hotararea de ... (vezi toată discuția)