avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii intreprindere familiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii intreprindere familiala

Buna ziua
Imi cer scuze ca voi pune o intrebare care poate s-a mai repetat pe acest forum, insa tot citind alte topicuri am intrat si mai mult in ceata.

In calitate de intreprindere familiala ce declaratii trebuie sa depun la ora actuala pentru activitatea desfasurata (comert la taraba).

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: yo8llx , utilizator 18:15, 12 Mai 2011
Intreprinderea Familiala depune urmatoarele declaratii:
-Declaratia 220- se depune de către:
— contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
— contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi și cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum și cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior, odată cu declarația privind venitul realizat;
— contribuabilii care determină venitul net pe bază de norme de venit și care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, odată cu cererea de opțiune, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal.
Declarația nu se depune de către contribuabilii care realizează venituri pentru care impozitul se percepe prin reținere la sursă de către plătitorii de venituri: cazul veniturilor comerciale realizate în baza contractelor de consignație, de agent, de comision sau de mandat comercial; cazul veniturilor din activități desfășurate în baza contractelor/convențiilor civile încheiate potrivit Codului civil; cazul veniturilor din profesii libere realizate din activități de expertiză contabilă și tehnică, judiciară și extrajudiciară; cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală; cazul veniturilor din activități independente realizate de către contribuabili în cadrul unei asocieri între persoane fizice și persoane juridice, care nu dă naștere unei persoane juridice.
-Declaratia 200- se depune pana la 25 mai, pentru veniturile realizate in anul precedent
- Declaratia 300- doar pentru platitorii de TVA (de regula lunar sau trimestrial, potrivit optiunii facute la infiintare)
-Declaratia 394- doar pentru platitorii de TVA (semestrial, pana la 25.01 si 25.07)
-Declaratia 392A- se depune anual doar de platitorii de TVA care au realizat cifra de afaceri sub 10.000 EURO in anul precedent si cuprinde livrările de bunuri şi prestările de servicii către persoane înregistrate şi persoane neînregistrate în scopuri de TVA, (25.02).
-Declaratia 392B –se depune anual, de neplatitorii de TVA, a căror cifră de afaceri este cuprinsă între 10.000 şi 35.000 de euro, (25.02).
-Declaratia 390- doar pentru platitorii de TVA care au livrari si achizitii intracomunitare, pana la 15 a lunii pentru luna anterioara.
Se mai depun declaratii de asigurare pentru plata contributiei de asigurari sociale (pensie) si contributia pt asigurari de sanatate.
"G David" , astazi de la camera de comert am fost trimis la org.fiscal sa ma interesez ce trebuie platit pentru un I.I. .... de acolo doua doamne f.f.f (intre ghilimele) mi-au spus ca sa vada sa "drega" ..... intrebind...: "pai da ce inseamna... 4953 ; 9511 ; 4791 ; ..." si pina la urma am fost retrimis la Camera de Comert..... ori nu stiu ORI nu vor sa spuna ca apoi "sa te pirleasca" .... in fine. Urmeaza sa-mi vina certificatul si nu stiu inca ce vor pretinde la plata, tot de pe aici (avocatnet) am inteles ca la deschiderea activitatii se estimeaza un venit aproximativ (pentru anul fiscal in curs) pe baza caruia se percepe impozitarea urmind ca in cursul anului viitor sa se face reajustarea in plus/minus functie de realizari.

Intrebarea care o pun si la care nu am gasit raspuns este: >> ce suma minimala se poate declara pentru anul in curs la o Intreprindere Individuala cu un singur angajat ??? , cei de la Institutia Fiscala..... nu au vrut sau nu au fost in stare sa dea un raspuns.... m-am reintors la Camera de Comert la care domnul de acolo a spus ca nu sunt SINGURUL "pasat" inapoi de la cei cu impozitele dar din ceea ce stie de la alti carora le-a descis I.I.-uri cica organul fiscal functie de numarul de activitati si specificul lor fac o medie/activitai incluse si IMPUN o suma FIXA (dedusa de dumnealor) la care trebuie platit impozitul. Este legal ? , asa se procedeaza ? se impune o suma de plata pe baza obiectelor de activitate inscrise in certificat ? de cei de la Fisc ? , stiu ei ce venit poti efectua la o afacere nou deschisa ?......

Multumesc Mult.

Tony
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
yo8llx, utilizator
Pentru anul in curs depuneti declaratia 220 prin care dvs. estimati veniturile, cheltuielile si venitul net, iar fiscul va transmite decizia de plati anticipate si termenele de plata. Numai in cazul impozitarii pe baza normei de venit pt impozitul de plata se cumuleaza valoarea normelor pt fiecare cod CAEN, iar in cazul sistemului real impozitul se stabileste prin aplicarea cotei de 16% la venitul net (venituri-cheltuieli), deci nu este in functie de nr. de activitati autorizate.
multumesc, chiar ma surprinse afirmatia celor de la fisc si confirmarea celui de la Camera de Comert care se ocupa de tot....... (fisc: "scoateti certificatul si functie de activitatile incluse va calculam media sumei pentru activitatile incluse" ; Camera de Comert: "la alti la care le-am deschis I.I.-uri fiscul le-a facut un calcul pe media fiecarui CAEN inclus" ) ca voi plati o suma impusa calculata la media/numarul de activitai CAEN. Bine, multumesc macar stiu cum sa pun "punctul pe <i>" cind mai merg pe la fisc . ( "se intimpla in romania.... si asta ne ocupa tot timpul" )

Cu respect - Tony

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii fiscale depune o intreprindere individuala platitoare de tva? eugenchri eugenchri Buna, sunt Intreprindere Individuala si as vrea sa stiu care sunt obligatiile mele fiscale, ce declaratii depun si la ce termen? Mentionez ca realizez venituri ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de tva itsallaboutme itsallaboutme Buna seara, Eu inca nu mi-am infiintat un PFA, dar ma pregatesc si vreau sa aflu cat mai multe detalii. Am auzit ceva de la o cunostinta care mi s-a parut ... (vezi toată discuția)