avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere inainte de a naste cu 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere inainte de a naste cu 3 luni

Buna ziua! am si eu o problema. au dreptul sa ma concedieze inainte de a naste cu 3 luni, avand totodata si dreptul la concediu de la 1 ianuarie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:15, 28 Decembrie 2010
Cred ca in cazul Dvs este interzisa concedierea. Daca firma isi inceteaza activitatea si inceteaza contractele de munca ale tuturor salarialtilor, veti intra in somaj, si ulterior in concediu de sarcina si lehuzie, timp in care veti fi platita tot de somaj si ulterior in CIC, indemnizatia fiind platita prin primaria de care apartineti. Succes!
Deci nu au cum sa ma concedieze in conditiile in care mai am 3 luni sau chiar mai putin pana sa nasc? Imi este foarte greu si vreau macar sa stau linistita.
Va multumesc
Nu stiu cat de mult va pot linisti eu. Daca firma continua sa functioneze, nu isi inceteaza activitatea, nu va pot desface contractul de munca inainte de a naste cu 3 luni. Daca vi s-a pus in vedere acest lucru, nu semnati nimic si faceti o adresa scrisa prin care anuntati firma ca mai aveti 3 luni pana veti naste. Important este sa aveti dovada ca ati instiintat firma de faptul ca sunteti insarcinata. Eventual, reveniti cu mai multe detalii. Succes!
Societatea nu va poate concedia din motive directe cu situatia dvs. privind sarcina dar va poate concedia din alte motive.
Societatea nu va poate concedia prin concediere individuala ca urmare a desfiintarii postului pe care il ocupati in cazul in care ati instiintat societatea de starea dvs. de graviditate printr-o adresa data de medicul de familie anterior datei la care ati primit preaviz de concediere. Astfel ca anuntul catre societate nu este oricum ci prin prezentarea unui document tipizat eliberat de medic.
In cazul reorganizarii societatii si efectuarii de concediere colective puteti fi concediata.
adelaida_07 a scris:

....
In cazul reorganizarii societatii si efectuarii de concediere colective puteti fi concediata.


In cazul reorganizrii judiciare sau a falimentului angajatorului se poate dispune concedierea salariatei care este gravida.

Art.60 alin.1 C.mun. nu face distinctie intre concediere individuala sau colectiva.

Alte discuții în legătură

Reduceri posturi Stefania26 Stefania26 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune foarte importanta pt mine... In 26 Ian am instiintat firma ca sunt insarcinata in 5 saptamani ,iar pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal POPMARIA10_M POPMARIA10_M daca sunt in concediu prenatal ,si la locul de munca se fac concedieri si se organizeaza un examen.Eu daca nu m-a prezint la examen ,m-a pot concedia? va ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina - cand acesta se afla in plin proces de reorganizare Hellene04 Hellene04 sunt in a doua luna de sarcina, am fost in concediu medical, urmeaza sa merg din nou la servici. dar.....in perioada asta se face reorganizarea (sunt bugetar) ... (vezi toată discuția)