Buna seara ,sotul meu are de executat o pedeapsa de 2 ani cu executie as vrea sa stiu daca poate cere eliberarea conditionata la efectuarea din pedeapsa (jumatate adica 8 luni )avand in vedere ca nu a mai avut probleme cu legea,munceste in penintenciar si are evidentieri .
Ce inseamna ca in puscarie anul nu are 12 luni si 8 luni?
Ce lege i s-ar aplica lui in situatia data?
La 2/3 din pedeapsa are dreptul sa fie eliberat conditionat,daca a dat dovezi temeinice de indreptare,a muncit,etc.Ar putea iesi inainte de implinirea acestui termen daca a desfasurat munca in penitenciar.Anul este considerat 8 luni in penitenciar pentru ca legea ne arata ca la implinirea a 2/3 din pedeapsa are dreptul de a fi eliberat conditionat ,asa cum am aratat.Daca nu punem in calcul castigul realizat din munca,ar putea fi eliberat la executarea efectiva a doi ani.Daca punem in calcul si castigul din munca ar putea fi eliberat mai devreme.Nu are nici o importanta faptul ca nu are antecedente penale.Singura lege care se aplica in acest caz este legea executarii pedepselor cu inchisoarea.
Speranta si justitia
melinaR
Am pus acest titlu pentru ca numai atat mai am justitia din tara noastra e ... se stie sa pun intrebarile daca se poate face ceva in ajutorul meu intrebarea ... (vezi toată discuția)