avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cal;culul pedepsei cu inchisoarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cal;culul pedepsei cu inchisoarea

Buna seara ,sotul meu are de executat o pedeapsa de 2 ani cu executie as vrea sa stiu daca poate cere eliberarea conditionata la efectuarea din pedeapsa (jumatate adica 8 luni )avand in vedere ca nu a mai avut probleme cu legea,munceste in penintenciar si are evidentieri .
Ce inseamna ca in puscarie anul nu are 12 luni si 8 luni?
Ce lege i s-ar aplica lui in situatia data?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:25, 28 Decembrie 2010
La 2/3 din pedeapsa are dreptul sa fie eliberat conditionat,daca a dat dovezi temeinice de indreptare,a muncit,etc.Ar putea iesi inainte de implinirea acestui termen daca a desfasurat munca in penitenciar.Anul este considerat 8 luni in penitenciar pentru ca legea ne arata ca la implinirea a 2/3 din pedeapsa are dreptul de a fi eliberat conditionat ,asa cum am aratat.Daca nu punem in calcul castigul realizat din munca,ar putea fi eliberat la executarea efectiva a doi ani.Daca punem in calcul si castigul din munca ar putea fi eliberat mai devreme.Nu are nici o importanta faptul ca nu are antecedente penale.Singura lege care se aplica in acest caz este legea executarii pedepselor cu inchisoarea.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata Adyonela Adyonela Buna ziua. T. A. a intrat in penitenciar anul trecut pe 2.06.2010. Munceste la brigada supravegheat, este disciplinat, nu are antecedente penale si are o ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata Andreescuu Andreescuu Buna ziua, Unchiul meu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, pentru conducere cu permisul suspendat. In acest moment a executat 5 luni din ... (vezi toată discuția)
Speranta si justitia melinaR melinaR Am pus acest titlu pentru ca numai atat mai am justitia din tara noastra e ... se stie sa pun intrebarile daca se poate face ceva in ajutorul meu intrebarea ... (vezi toată discuția)