avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare actiuni

am si eu o intrebare. vanzarea de actiuni de catre unul dintre actionarii unui S.A. se face prin contract autentic sau nu? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2008
adoris, utilizator
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 21:18, 22 Martie 2008
De principiu nu, legea nu prevede asa ceva. Trebuie sa vezi ce formalitati prevede actul constitutiv, pentru ca legea prevede ca cesiunea produce efecte numai de la momentul declaratiei cedentului si cesionarului in registrul actionarilor, insa actul constitutiv poate deroga.
adoris a scris:

am si eu o intrebare. vanzarea de actiuni de catre unul dintre actionarii unui S.A. se face prin contract autentic sau nu? Multumesc

In principiu nu. Dar depinde de cum este organizat S.A. daca e societate de tip inchis sau deschis- adica e listata le bursa sau pe rasdaq. Daca e societate de tip inchis vinzarea se face conf cu prevederile actului constitutiv si cu actele cerute de societatea de registru care tine evidenta actionarilor. Daca e soc deschisa conform regulilor bursei si, in acest caz trebuie sa iei legatura cu un broker.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni intr-o sa de tip inchis. alexandra_manolache alexandra_manolache X cumpara de la Y printr-un contract incheiat in forma autentica un stoc de sa zicem 5% actiuni dintr-o SA de tip inchis. In statul si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Actiuni la purtator la s.a. C-tin C-tin S.A. cu astfel de actiuni este de tip deschis / inchis? Stie cineva vreun act normativ de reglementare in cauza? Multumesc (vezi toată discuția)