avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare codebitor
Discuție deschisă în Executare silită

executare codebitor

Buna ziua ...Vreau din tot sufletul sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatorul caz..
In 2008 mama mea aluat un imprumut bancar ..iar in contractul de credit tatal meu apre ca si codebitor lundu-se in calcul la acordarea creditului si salariu tatalui ..Mama mea in calitate de imprumutant a decedat in 2009 iar asigurarea nu acoperit credtitul deoarece mama era bolnava inainte de acordarea creditului si doar daca deceda din cauza unui accident intra asigurarea ...asa mi-au comunicat cei de la banca ..Tatal meu este acum cel care ar trebui sa plateasca rata luna de luna dar din pacate avand salariul mic nu poate acoperi toata suma datorata lunar catre banca ...Am fost la banca sa spunem acest lucru sa renegociem contractul dar din pacate sunt foarte inflexibili ..Specific ca s-a depus luna de luna bani in contul bancii dar nu toata suma si de aceea am ramas cu o restanta ...Banca suna si ameninta cu executarea silita ....Cum poate banca sa actioneze asupra tatalui meu ???Primul pas ar fii proprirea pe salariu si apoi pe bunuri sau cum doreste banca ...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Octavia N, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:52, 29 Decembrie 2010
Cititi contractul si vedeti exact articolul referitor la despagubirea in caz de deces. De obicei asiguratorii nu despagubesc in mod abuziv creditele defunctilor, legandu-se de tot felul de chichite.
Despre ce suma vorbim. Ce bunuri are tatal dvs?
Buna ziua ...multumesc ptr interventia dvs..este vorba de un credit 34000 ron, iar tatal meu detine un apartament..
avand in vedere suma imprumutata , se va ajunge si la apartament
Da, se va duce pe apartament executorul. Mai e o sansa de amanare. Dvs aveti o parte din apartamentul acesta in urma decesului mamei dvs. Asta va mai incetini putin procedura pt ca se va cere partajul.
O alta solutie ar fi, daca doriti sa nu pierdeti apartamentul sa intrati dvs codebitor, sau sa preluati creditul si tatal dvs. sa fie codebitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutant decedat Octavia N Octavia N Buna ziua!! In urma cu un an mama mea a luat un credit de nevoi personale in contractul de credit ea figurand ca imprumatant iar tatal meu ca si codebitor ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Credit decedat july_pink2003 july_pink2003 Tatal meu avea 2 credite-la 2 banci diferite. In 22 dec 2012 a decedat. Am studiat contractele de credit ale acestuia si am constatat: - are pe ambele pe mama ... (vezi toată discuția)