avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Casa dobandita inainte de casatorie prin Prima casa!?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Casa dobandita inainte de casatorie prin Prima casa!?

In cazul in care prietenul meu (viitorul meu sot) si-a cumparat o locuinta cu programul Prima Casa, cu cateva luni inainte de casatorie.....cum se considera acest bun dupa casatorie?....deoarece ratele vor fi platite din venitul comun. Mentionez ca eu nu apar pe contractul de vanzare cumparare deoarece am un imobil, luat prin credit ipotecar in derulare.
Multumesc si sarbatori fericite!:)
Cel mai recent răspuns: maxia , utilizator 11:02, 7 Ianuarie 2011
Bineinteles ca dupa ce va casatoriti si o sa platiti casa dintr-un venit comun acea casa o sa va apartina si dvs. cu toate ca doar el figureaza in contract deoarece in cazul divortului o sa se considere bunuri comune cu toate ca un imobil este doar pe dvs. sau pe el.
ce ati cumparat fiecare inainte de casatorie, e bunul propriu al fiecaruia. aveti fiecare un drept de creanta pt ratele platite in comun.
De acord cu gi_jane2.
Totusi daca incepi cu dubii, de ce te mai mariti :) ?
Lumea trebuie sa se informeze ca nu degeaba ii proverbul......`Muierea si dracu` :)
Multumesc pentru raspunsuri.
As vrea sa stiu ce inseamna "drept de creanta pt ratele platite in comun"?....sau cum se stabileste, in functie de ce anume, procentual? m-ati ajuta mult cu aceste informatii, pentru ca profesia mea nu are nici o legatura cu acest domeniu...:)
Apoi nu e vorba de dubii sau altceva, doar ca eu consider ca multe din probleme s-ar fi putut evita daca oamenii ar fi mai dornici sa se informeze. Ignoranta se plateste. Si in cazul bancilor....Si mai e ceva: mare parte din avansul pentru credit eu il voi suporta, taxe si alte cheltuieli pentru ca in acest moment eu am venituri mai mari, ca sa nu mai spun de ratele de dupa....
Si stiu foarte bine ce inseamna achitarea ratelor unui credit, fac asta de ani buni...in concluzie sfatul dvs m-ar ajuta foarte mult.
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
maxia, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)