avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul care sta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul care sta

Buna ziua,

la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. Uneori, la sfarsitul programului, ii trimite superiorului lui, mail-uri in care ii spune ca in ziua care tocmai s-a incheiat, nu a avut nimic de facut.
Are fisa de post, detaliata si clara, semnata. In aceasta fisa de post are si sarcina, ca - in limita timpului - sa faca traduceri engleza/romana. Sarcina dorita si acceptata de el... In paralel cu mail-urile conform carora nu a avut "incarcare", i s-au dat spre traducere 23 de pagini / 5 zile. Dupa cele 5 zile, a predat 3 pagini traduse si ... a disparut in concediu.

Dorim sa il concediem, este clar si fara dubiu... am nevoie de cateva sfaturi din practica, pentru a da drumul procesului. Cum e mai bine: abatere disciplinara sau necorespundere profesionala? (cu comisii, etc.).

Multumesc mult, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 29 Decembrie 2010
Buna ziua.
Cred ca e bine sa clarificati ce anume ca si functie este domul respectiv. Daca este contabil. ATENTIE !!!!!!!!!!!!!!1 sub nici o forma fisa postului nu poate contine sarcini referitoare la traduceri................
Si clarificati si ce ati specificat mai sus ~sta toata ziua degeaba~, pentru ca un contabil nu are cum sa nu aiba ceva de facut.
Are cumul: contabil si referent... partea de traduceri este acolo, chiar el a fost cel care a avut initiativa.
Exact degeaba/dex :) . Superiorul lui a fost mereu plecat iar acum, dupa diferite sesizari si dupa acele mail-uri pe care le-a primit, s-a gandit sa vada si el, mai exact, ce face subalternul lui. Nimic nu e facut: evidente, op-uri, nir-uri etc. de 3 luni nu exista nimic pe aceasta parte. Colega acestuia a luat toata munca asupra ei pentru a fi totul in regula, in acte iar el... asa cum am mai spus, la ora 18:00 trimitea mail sefului sau ca nu a avut incarcare si ca nu a avut nimic de munca. Si colega lui a gresit, e drept dar asta este o alta problema...
Ar fi trebuit sa i se spuna zilnic ce sa faca? Personal, mi se pare aberant... sa iti spuna zilnic sefu` ce trebuie sa faci... exceptand cazurile speciale.
Am inteles punctul dumneavoastra de vedere, si concluzia mea este ca el nu are ce cauta acolo pentru ca nu are ce munci, nu se justifica postul............ (desi lucrez si eu in contabilitate si e enorm de mult de munca)
In acest caz este bine sa se desfiinteze postul, si sa se desfaca contractul cu art 65 alin.1
Da, ar fi situatia ideala doar ca... avem nevoie de contabil :( dar de unul care sa stie/inteleaga ce are de facut si sa si faca. Iar desfintarea postului... ce facem cu cele 9 luni in care nu mai putem angaja?
denisa_eu a scris:

Da, ar fi situatia ideala doar ca... avem nevoie de contabil :( dar de unul care sa stie/inteleaga ce are de facut si sa si faca. Iar desfintarea postului... ce facem cu cele 9 luni in care nu mai putem angaja?


Termenul de 9 luni este pentru concedieri colective si nu concedieri individuale ....:)

Alte discuții în legătură

Decizie inteleapta Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma consiliati in vederea luarii unei decizii intelepte. Situatia in fapt este urmatoarea: un agent de paza a demonstrat neglijenta in serviciu. ... (vezi toată discuția)
Problema cu pontajul salariatului !!! LOPY LOPY Buna ziua, sunt angajat al unei societati din Bucuresti, care are sucursale in mai toate orasele tarii. Locuiesc in provincie, si la revenirea din concediu ... (vezi toată discuția)
Angajat lenes Katiusha Katiusha Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Sunt angajata la un S.A pe postul de consilier juridic de 3 ani. Am o colega angajata pe postul de \"referent resurse ... (vezi toată discuția)