avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie inteleapta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie inteleapta

Va rog sa ma consiliati in vederea luarii unei decizii intelepte.
Situatia in fapt este urmatoarea: un agent de paza a demonstrat neglijenta in serviciu. imediat a plecat in concediu medical. I s-a intocmit referat de catre sef. Intentia noastra este de a-l schimba pe alt post, care are o salarizare inferioara, asta ca alternativa la a fi concediat pe motive de necorespundere profesionala. Alte referate nu are.
Problema este ca mutarea pe alt post nu o pot da ca sanctiune disciplinara, deoarece dorim schimbarea definitiva pe acel post nu pentru 60 zile.
Intrebarea mea este cum procedez sa-l incadrez pe acest salariat pe alt post fara sa am probleme in caz ca ma reclama...de exemplu.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 18:18, 11 Martie 2009
Eu cred ca va complicati putin cand lucrurile pot fi relativ simple.
Cercetarea si ulterior sanctiunea disciplinara sunt un aspect iar necorespunderea profesionala se demonstreaza nu prin cercetare disciplinara (vedeti codul muncii referitor la necorespundere profesionala).

Urmand procedura cercetarii disciplinare, nu puteti face decat sa respectati intocmai procedura cercetarii si sa aplicati una din sacntiunile prevazute in codul muncii privind sanctiunea disciplinara.
Personal consider, ca cea mai buna varianta ar fi sa-i desfiintati postul si sa-i oferiti ca alternativa acest post inferior pe care doriti sa-l mutati iar in cazul in care nu accepta postul oferit nu va ramane altceva decat sa-i desfaceti contractul de munca. Decizia este in totalitate a angajatului :)
se pare ca nu prea sunt variante...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Daca desfintati acel post cum mentiona Crimson ( "Personal consider, ca cea mai buna varianta ar fi sa-i desfiintati postul si sa-i oferiti ca alternativa acest post inferior pe care doriti sa-l mutati iar in cazul in care nu accepta postul oferit nu va ramane altceva decat sa-i desfaceti contractul de munca."), iar salariatul refuza acel post o sa fiti nevoiti sa-i desfaceti CIM in baza art 65 - concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului. Nu cred ca va convine aceasta solutie, de vreme ce implica si niste salarii compensatorii.
Poate varianta cea mai buna este sa discutati cu acel salariat si sa-i propuneti acel post ca si varianta a concedierii pe motive de necorespundere profesionala sau a cercetarii disciplinare prin care se poate aplica sanctiunea desfacerii CIM. Presupun ca in ROI este mentionata ca si abatere disciplinara - neglijenta in serviciu.
Exact. Incetare cu 65 1. nu pot sa-i fac deoarece chiar nu doresc sa-l dau afara. In locul sau, deja este numit un alt coleg. Nu imi ramane decat sa il "determin" sa semneze actul aditional cu trecerea pe alt post, cu toate ca, nu cred ca reusesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive concediere simmona simmona Buna ziua! Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema destul de spinoasa. Dorim sa concediem 3 persoane, toti pensionari. Motivele ar fi: - sunt destul ... (vezi toată discuția)
Pot concedia un angajat venit din crestere copil iliecraciu76 iliecraciu76 am un angajat care nu respecta programul de lucru, nu raspunde la telefon in timpul orelor de lucru sefului direct sau raspunde numai cand are chef,nu si ... (vezi toată discuția)
Sanctiune joe17 joe17 Buna ziua tuturor! Vin cu o intrebare: avem un angajat care initial a fost incadrat in institutie pe un post de executie, intr-un birou. Ulterior a dat ... (vezi toată discuția)