avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... amenda administrativa pentru neplata pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

amenda administrativa pentru neplata pensiei de intretinere minor

in urma plangerii facute pentru neplata pensiei de intretinere,procurorul a decis prin ordonanta scoaterea de sub urmarirea penala a sotului si sanctionarea acestuia cu o amenda de 400 lei,motivand ca este la primul conflict cu legea si nu prezinta un pericol social si rolul preventiv poate fi asigurat prin aplicarea acestei amenzi administrative.nu pot executa acea ordonanta presedintiala pentru ca e vorba de un procent si nu se specifica in hotarare care este venitul paratului.iar mai nou..la dosarul aflat la parchet se afla o adeverinta cu veniturile paratului de la firma intermediara( prin care pleaca in voiaje),in care acestia spun ca "numitul...a beneficiat de o diurna la bordul navei dupa cum rezulta din contractele de ambarcare astfel" si sunt enumerate perioadele contractelor si suma totata a contractului.mentionez ca banii nu ii primea la bordul navei ci intrau intr-un cont bancar din tara si la bord primeau doar 200 euro.am tradus acel contract si nu exista nicaieri cuvantul diurna.exista salariu de baza,ore suplimentare,sambete,duminici si sarbatori legale.nu inteleg cum aceasta firma poate spune ca este diurna tot salariul din contract.daca este remunerat in valuta asta nu inseamna ca toata suma este diurna.in tara nu plateste taxe si impozite dar aceastea sunt platite pe teritoriul tarii unde isi desfasoara activitatea.(le plateste firma angajatoare) ar trebui sa chem in judecata aceasta firma intermediara care a dat acea adeverinta sau cum pot rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 09:51, 4 Ianuarie 2011
luminutza a scris:

Idem: daca nu plateste timp de 2 luni pe motiv ca nu are serviciu, iar in hotarare scrie xx % din salariul net? Daca el nu va avea serviciu 10 ani de acum incolo? Va fi etern scutit de obligatia de plata? E un lucru stiut ca isi ascund veniturile!!
Numai bine!

Si daca nu face nimic cu ce se alege?
Nu are alta varianta.
In cazul dat se pare ca are venituri dar nu vrea sa plateasca.
De cate ori ii poate aplica amenda administrativa...?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

luminutza a scris:

Idem: daca nu plateste timp de 2 luni pe motiv ca nu are serviciu, iar in hotarare scrie xx % din salariul net? Daca el nu va avea serviciu 10 ani de acum incolo? Va fi etern scutit de obligatia de plata? E un lucru stiut ca isi ascund veniturile!!
Numai bine!

Si daca nu face nimic cu ce se alege?
Nu are alta varianta.
In cazul dat se pare ca are venituri dar nu vrea sa plateasca.
De cate ori ii poate aplica amenda administrativa...?

Intrebarea mea era chiar interesata pt ca nici tatal copilului meu nu plateste, dar motivul invocat e ca nu are serviciu, desi eu cred ca are! Chiar vroiam sa stiu: obligatia platii pensiei de intretinere pica daca tatal nu realizeaza venituri?
in contractul de ambarcare tradus de un traducator autorizat,scrie clar care este salariul de baza - 985 euro,apoi scrie diferite sume pana la 2900 euro ce reprezinta sambete ,duminici si sarbatori legale,zilele saptamanii,ore suplimentare nicidecum cuvantul diurna.intradevar nu plateste niciun impozit la banii acestia care ii intra in cont,pentru ca sunt venituri realizate in afara tarii si in tara unde isi desfasoara activitatea se platesc impozite si taxe la acesti bani.el nu este angajat in tara cu contract inregistrat la itm.el semneaza un contract cu firma de crewing care reprezinta firma angajatoare din tara respectiva si in baza acestui contract incaseaza acel salariu si poate pleca in voiaj.este angajat doar pe perioada contractului,in perioada cat sta acasa nu primeste bani.si daca in acel contract exista cuvantul salariu de baza nu ar trebui pensia de intretinere sa fie platita in procent de 25% din acei bani?orice calcule as face nimic nu are inteles.si la min pe economie daca ar fi fost obligat sa dea tot ar fi trebuit sa plateasca 150 roni nu 100 asa cum da el cand si cand.si probabil va plati de acum pana se vor implini cele doua luni ca sa nu ii mai pot face plangere si sa primeasca alta amenda.dar din moment ce instanta nu a facut referire la min pe economie inseamna ca a inteles clar ca acesta realizeaza venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si uz de fals in legatura cu veniturile dintr-un proces penal abandon de familie din partea firmei intermediare ContSters114133 ContSters114133 am depus o plangere pentru neplata pensiei de intretinere minor la politie in iunie 2010 , a fost sanctionat de parchet cu amenda,am depus plagere la prim ... (vezi toată discuția)
Interpretare gresita a unor venituri la pensia de intretinere ContSters114133 ContSters114133 daca o firma de crewing trimite raspuns politiei( in vederea solutionarii unei plangeri ptr neplata pensiei de intretinere minor) ca invinuitul\" a beneficiat ... (vezi toată discuția)
Diurna si pensia de intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 am tradus contractul de imbarcare al sotului meu si nu am gasit niciun cuvant care sa reprezinte aceasta diurna.in afara de salariu de baza,sambete,duminici si ... (vezi toată discuția)