avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010

Am primit o hotarare astazi 31 dec, in urma unui proces in care am cerut anularea unei decizii de concediere disciplinara, emisa dupa alta decizie de concediere pentru restrangere de activitate. A doua decizie a fost emisa pentru ca nu m-am prezentat sa imi fac lichidarea , desi solicitasem angajatorului in scris acest lucru.Nu am cerut reangajarea.Instanta a anulat ambele decizii constatand ca sunl ilegal emise.
Intrebarea mea este, luni 3 ianuarie este tarziu sa depun demisia, sau trebuie astazi 31 dec, demisie fara preaviz, si cum ar trebui sa redactez aceasta cerere.
Drepturile salariale sanctionatorii, pentru perioada lucrata se platesc pana la data ultimului termen de judecata, sau pana la data primirii deciziei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 2 Ianuarie 2011
Din momentul in care instanta a anulat ambele decizii de concediere, reveniti la statutul de dinainte de concediere, adica de angajat, pana la intervenirea unei noi schimbari, a unei noi decizii de incetare a contractului.
Chiar daca nu ati cerut reangajarea, prin anularea deciziilor ati capatat iar statut de angajat, iar firma va trebui sa va plateasca atat salariul in toata aceasta perioda, cat si toate contributiile.
atentie! trebuie sa va prezentati la serviciu fie ca demisionati sau nu... va treziti apoi cu absente nemotivate si cu cim desfacut disciplinar.

Din ce am citit si poate ca nu am inteles eu foarte bine, societatea are obligatia sa imi comunice printr-o decizie, data la care trebuie sa ma prezint la serviciu pentru reintegrare. Ar fi oarecum in avantajul meu sa astept ca societatea sa ia aceasta hotarare, desi fiecare poate interpreta dupa cum doreste legea,nefiind suficient de clara in aceasta privinta.Consider ca ar fi onest din partea mea, fie sa cer in scris societatii sa dispuna reintegrarea, fie sa depun demisia, fara preaviz, cu acordul partilor, sau nerespactarea clauzelor din contractul de munca.
Ar mai exista posibilitatea formularii unui recurs din partea mea, in care sa se constate ca, in mod eronat instanta a stabilit plata salariilor pana la data ultimului termen din proces!!! si nu pana la reintegrare atat timp cat a anulat ambele decizii.
Formulati o cerere prin care solicitati integrarea si plata drepturilor stabilite prin hotararea judecatoreasca.
Dupa reintegrare , puteti solicita incetarea c.i.m. fie cu acordul partilor, fie prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Situatie inedita in codul muncii - legalitate re-concediere ContSters83715 ContSters83715 ce parere aveti despre o situatie inedita in care pe fond salariatul concediat castiga si este reintegrat, apoi este concediat din nou? ( cand salariatul ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)