avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa oentru ostracizare in public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa oentru ostracizare in public

Un articol din ziarul Obiectiv de Vaslui relateaza despre cazul unei fete care a furat niste chiloti dintr-un magazin din Barlad. Patroana (sotie de politist, se pare conform unor comentatori) a chemat politia si apoi i-a pus poza fetei cu numele complet in geamul magazinului cu mentiunea "Prinsa la furat".

Aici gasiti articolul [ link extern ]
Mi se pare complet nedreapta si revoltatoare fapta patroanei din multe motive.
Intrebarea mea este ce risca patroana daca acea fata isi ia un avocat bun? Este imaginea personala protejata in Romania?
Va multumesc si daca unii dintre voi stiu cum sa sesizeze Politia sau sa-mi spuna mie ce sa fac , ar fi si aceasta minunat !
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
Traveler, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:53, 1 Ianuarie 2011
Corect,avem dreptul sa stim adevarul,dar cred eu ca altele sunt adevarurile pe care vrem sa le stim si sa facem ceva ca sa nu mai existe,decat cele legate de furtul unei perechi de chiloti.
Eu nu afirm ca persoana care a sustras,dupa ce se afla ce a determinat-o sa faca gestul ,nu merita sa suporte rigorile legii,dar consider eu ca nu merita sa fie facuta de ras si supusa oprobriului public de d-na."fistecine",ajunsa nevasta de politist intr-un orasel mic si "mare patroana" de boutique.
Se pare ca noi avem capacitatea sa ne aratam oprobriul fata de hotii de gaini si de chiloti si sa fim "baieti cuminti" in fata hotilor de energie,ajunsi prin diferite ierarhii sociale.
Aceasta societate va fi puternica cand va fi capabila sa isi gaseasca"anticorpii",dar si cand va sti sa ii folosesca cu succes.
Mi-aduc aminte de perioade apuse ,cand pentru furtul unei paini s-a ajuns la proces public in sala de fesitivitati a unei intreprinderi de panificatie si la condamnare in fata salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de legala este postarea unui video sau a unei poze de pe ... CrystyOlteanu CrystyOlteanu Cat de legala este postarea unui video sau a unei poze de pe camera de supraveghere , cu un minor care fura ceva din magazin , pe facebook ? (vezi toată discuția)
Întrebare posibile consecințe furt de valoare mică Bloodfreak Bloodfreak Bună ziua! dacă am furat dintr-un magazin un bun cu valoare mică până în 50 de lei și nu am fost prins la casă ce de poate întâmpla?este vb de un ... (vezi toată discuția)
Probleme mari In data de 12 Februarie, eu impruna cu inca 2 prieteni, am facut cumparaturi de la Carrefour Orhidea, care constau in lucruri foarte grele.Adica baxuri de ... (vezi toată discuția)