avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXE IMPARTITE FRATESTE INTRE CJ TULCEA SI ARBDD?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXE IMPARTITE FRATESTE INTRE CJ TULCEA SI ARBDD?!

:duh:Daca in 2010 CJT si ARBDD au ajuns in instanta nereusind sa se inteleaga la impartirea banilor,nu la fel va fi in 2011!=D>Exemplu:daca permisul de acces al unei ambarcatiuni in delta este(sau era)100 de lei la ARBDD ,acum cere si consiliul judetean 25 de lei pe fiecare loc din barca,adica 25x4 locuri=?.Dar de ce nu au facut o singura taxa si sa reduca un post de bugetar,ca si asa nu au dat pe nimeni afara pana acum,sau,daca au restructurat,DE CE DUBLEAZA TAXELE?Pentru bunastarea noastra,SAU A LOR?Ar fi bine sa raspunda Tarhon,sau Cabuz,de ce nu taxeaza vanatoarea cu 1000 euro/zi,ca pe vremea lui Nastase,(bani platiti direct la casierie,fara intermediari,si sant destui de multi straini care ar veni),sa taxeze pescuitul sportiv cu100 lei direct la casierie,fara intermediari(tot felul de asociatii care nu fac nimic altceva decat PROFITURI GRASE? . Si mai sant latifundiarii cu terenuri si proprietati de toate felurile si marimile in REZERVATIA BIOSFEREI care se vrea patrimoniu UNESCO:( Localnicii sant taxati cu 2500 lei pentru pescuitul comercial la un venit net anual de 10.000 lei,si as vrea sa-mi raspunda cineva daca taxa este legala(atat juridic cat si moral, oricum 50% dintre pescari nu o vor putea plati)! M.O.31 12 2010.si taxe si impozite locale CJ TULCEA.
Cel mai recent răspuns: parfi63 , utilizator 19:02, 6 Ianuarie 2011
Politica taxelor in delta este apanajul celor ce administreza teritorii din aceasta, in fapt CJT si ARBDD- fiecare pe teritoriul sau.
Valoarea taxelor si modul de folosire a sumelor este aprobata de consilierii, printre altelr, pentru subventii la energia electrica a gospodariilor din delta, a transportului fluvial a persoanelor din delta, la construirea si modernizarea drumurilor,etc.
Intrati pe site CJT Tulcea si ARBDD si vizualizati Bugetele pe 2011.
Dar totusi, de ce un kg de caras este mai scump la Tulcea decat la Constanta, Bucuresti, Craiova, Brasov sau Bacau ???
pretul la pescar in Delta a fost intre 2 si 4 lei .In raport cu cantitatea de peste prins. Aici intra cheltuielile de autorizare,impozit la fisc cas cass costul uneltelor de pescuit care este in fruntea "clasamentului",ambarcatiune,motorul,combustibilul e.t.c.+cate o amenda frumusica la2-3 ani ,daca pescuiesti CONFORM LEGII dai faliment rapid ce sa mai vorbim de recuperarea investitiei sau profit.In aceasta ideie sa impus si taxa pe pescuit,ca se face evaziune,pai si ce taxa elimina evaziunea?Si de ce numai pe amarastenii din delta(DEFAVORIZATI) ca parca eram egali la drepturi...

~ final discuție ~