avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-credit de consum
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-credit de consum

am si eu un credit pentru bunuri cumparate de la [editat].am platit ratele vreo 2 ani dupa care nu am mai putut plati.in 2010 am inceput sa platesc din nou,dar dupa vreo 6 luni am primit o somatie de la un executor judecatoresc cum ca daca in termen de 15 zile de la primire nu achit intreaga suma+cheltuieli se trece la executare silita si anume a imobilului pe care il am in proprietate...E CORECT? Precizez ca valoarea creditului e de 2.400 lei.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:27, 4 Ianuarie 2011
Ceea ce ati primit reprezinta o somatie imobiliara. Se presupune ca nu au fost alte venituri pe care s-ar fi putut pune poprire(salariale).Incercati sa rezolvati situatie pe cale amiabila cu creditorul.
Multumesc pentru raspuns, dar, de la data de cind am primit somatia, maine, s-ar implinii cele 15 zile calendaristice in care as fi putut cauta o cale amiabila sa achit suma, doar ca toti sunt in concedii si nu am pe cine sa contactez in accest sens. Sper ca maine,cind in sfirsit se reintra in programul normal de lucru, sa nu fie deja tirziu ca sa mai rezolv ceva.
somatia imobiliara e ulterioara incheierii procesului verbal de situatie a imobilului. Proces verbal care descrie situatia imobilului. S-a facut asa ceva?
Se poate emite totusi o somatie pe 387 in care sa precizeze ca daca nu platiti va va vinde bunul ala. Deci nu e o somatie imobiliara. Parerea mea.
E putin la intimidare. Adica plateste 2.400 lei sau ne apucam de casa :)
Conform c.p.c., 2 somatii sunt prevazute: una mobiliara care prevede termenul de plata de 1 zi si cea imobiliara, care prevede termenul de 15 zile. Conform logicii Parerea mea, ESTE o somatie imobiliara. La intimidare, nu stiu, avand in vedere cate afaceri se fac cu vanzarea unor imobile sub pretul pietei...
...Unde mai pui ca procesul verbal de situatie se poate face si fara ca proprietarul sa fie acasa, doar in baza declaratiilor unor vecini, schite, e.t.c.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
ContSters7431, utilizator
Sunt multe semne de intrebare. Ne dam cu parerea fara sa stium actele facute. De asta nu vin nici raspunsuri 100% corecte :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara - 2 somatii? razvan11catalin razvan11catalin Am urmatoarea problema: in cadrul executarii silite imobiliare cate somatii trebuiesc intocmite? Una in conformitate cu prevederile art. 387 si una in ... (vezi toată discuția)
Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara violetabadea violetabadea buna seara Am si eu o intrebare, din experienta dumneavostra intr-o executare imobiliara mai este necesar sa se trimita somatie debitorului inainte de ... (vezi toată discuția)