avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala RCA

Buna seara! In dimineata zilei de 1 ianuarie 2011,intorcandu-ma de la petrecerea de revelion,mi-am gasit masina,parcata regulamentar pe bulevardul principal al cartierului in care locuiesc avariata grav,distruse pragurile,stalpii de rezistenta,portierele de pe partea stanga bagate inauntru,distruse capacele de la roti.Impactul a fost atat de puternic incat mi-a impins masina spre trotuar schimbandu-i directia din lateral cum fusese parcata,in perpendicular,usor cu spatele in strada.Imediat am sunat la 112 si mi s-a comunicat ca politia stia de accident,vinovatul fusese identificat.Precizez ca inafara de masina mea,mai era un Fiat avariat in spate,la spoiler si inca un Audi lovit lateral.Stiu ca firmele de asigurari fac tot posibilul sa nu acorde despagubiri proportionale cu valoarea pagubei.Urmeaza ca maine sa merg la firma de asigurari a vinovatului.Ce sanse am sa obtin dauna totala,pentru ca masina nu va mai oferi pe viitor siguranta deoarece stalpii si puntea sunt avariate total?Ma incadrez f bine in punctele puse de legea asigurarilor insa imi este frica ca firma de asigurari sa nu fie corecta.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Dascalu Elena, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ion aurel , utilizator 16:13, 6 Ianuarie 2011
Asiguratorului ii va conveni sa va declare masina dauna totala deoarece epava va fi evaluata in functie de vechime, stare de intretinere, km la bord si apoi se va scade valoarea epavei, cca 25% si va da acea suma plus epava. Sincer va spun ca nu prea iesiti in castig.
din punctul meu de vedere, cel mai convenabil v-ar fi sa trageti spre reparatie in regie proprie din motivele expuse de dl Tudor anterior.

Despre ce firma de asigurari este vorba?
Astra Asigurari,am facut primul pas si mi-au ridicat masina.Au dus-o la un service cu un deviz estimativ de 87mil lei.Acum astept sa vad daca nu se constata si alte defectiuni de catre service.
In functie de anul, tipul valoarea de nou...etc vi se face calculul daca reparatia poate fi acoperita de polita RCA.
De regula valoarea reala este mai mare decat cea la care o estimeaza soc. de asig. Suma e mult mai mica decat pretul real de piata . Asadar ori va incadrati in suma rezultata ori alegeti varianta regie proprie insa in acest caz se mai scade 24% . In consecinta.....alegeti cum e mai convenabil.

Succes
Ar mai fi o varianta: daca soc. de asig. nu va poate acoperi reparatia in totalitate pt diferenta de suma va puteti adresa la autorul accidentului.

Alte discuții în legătură

Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)
Dauna totala sau plata reparatiilor gexgec gexgec Buna ziua, Valoare estimata a reparatiei masinii este de 40.000 ron, iar valoare sumei asigurate casco este 9839. Cei de la casco au dreptul sa o declare ... (vezi toată discuția)