avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cu situatie incurcata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cu situatie incurcata

tata a contractat un apartament cu prima sotie,dar la scurt timp a introdus divort,el achitand costul apartamentului( pe actul de proprietate apare tata si prima sotie cu care nu a avut copii(si s a mutat aici cu mama mea,ce a de a doua sotie.prima sotie a cerut reintegrare,dar n a obtinut o si dupa un divort lung si fara partaj nu l a mai deranjat pe tata.intre timp pr
ima si a doua sotie au decedat,iar tata s a casatorit a 3 a oara si nu are copii.
in cazul in care tata decedeaza ce drepturi are sotia lui la acest apartament?
are drept sa vanda ceea ce mosteneste?sau ce as putea face eu ca fiica sa nu se instraineze apartamentul?sau mai bine zis ce ar trebui tata sa faca sa fie sigur ca mi ramane mie ,fara nici un amestec din partea nimanui.va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
eugen2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:38, 3 Ianuarie 2011
Situatia este cu adevarat incurcata.
Cu ocazia procesului va trebui sa se stabileasca cine are drept si cine nu are.
In mod normal ar avea dreptul sa se judece prima sotie dar si cea de-a doua...
In mod clar trebuie bine gandit procesul si nu este rcomandabil sa mergeti fara avocat.
A treia sotie are drept la mostenire...

avocat Claudiu Lascoschi
prima sotie si a doua au decedat
eugen2010 a scris:

prima sotie si a doua au decedat

Daca au mostenitori va veti judeca cu acestia.
Este si mai incurcata situatia dar poate ca aveti si noroc din acest motiv.
Incercati sa mergeti sa consultati verbal un avocat deoarece este mult de discutat...
buna ziua si La multi ani!
inteleg ca dreptul de proprietate asupra acestui apartament a fost dobandit cu prima sotie.
in primul rand ar trebui dezbatuta succesiunea de pe urma acesteia in contradictoriu cu rudele acesteia de pana la gradul al IV lea- daca exista si bineinteles daca au acceptat succesiunea in termen legal.
Situaţia este foarte încurcată, în sensul că apartamentul constituie bun comun al tatălui dumneavoastră cu prima soţie. Va trebuie ca tatăl dumneavoastră să dezbată moştenirea după moartea primei soţii, cu rudele acesteia (neavând copiii), să de o sultă moştenitorilor primei soţii pentru partea de apartament ce li se cuvine acestora, şi astfel să devină singurul proprietar al apartamentului. Al doile pas este dezbaterea moştenirii după moartea mamei dumneavoastră, unde sunteti moştenitor legal, cu tatal dumneavoastra, iar în final o să aveţi probleme cu soţia (a 3) care dacă va supravietui tatalui dumneavoastra va avea si ea dreptul la mostenirea ramasă tatalui dupa a 2 a dezbatere succesorală. Va recomand să gasiti un avocat bun. Problema e complicate.

Alte discuții în legătură

Drepturi de mostenitor alexanderfisher alexanderfisher citeva intrebari privind mosteniri tatal meu a decedat acum trei ani, supravietuit de sotia lui (mama mea vitrega) cu care nu a avut alti copii, si care a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire natachka natachka problema e una f incurcata. deci asa.tatal a avut o a doua sotie(prima decedata).si 2 copii din prima casatorie. tatal a murit in februarie 2007 .sotia ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)