avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice

La începutul lunii decembrie s-a iniţiat o procedură de cerere de oferte pt. atribuirea unui acord cadru de livrare produse cu valabilitate până la 31.12.2010. Au depus oferte 2 ofertanţi. A fost declarată câştigătoare ofera X. Ofertantul X a fost invitat la sediul Aut.Contr. la data de 23.12.2010 pt. semnarea contractului subsecvent în care s-a prevăzut ternen de livrare data de 27.12.2010. ( În documentaţia de atribuire era prevăzut faptul că livrarea produselor se putea face până la 31.12.2010.)
Acordul cadru şi contr. subsecvent a fost expediat prin fax la ofert.X înainte de 23.12.2010. S-a semnat Acordul şi contr.subsecvent aşa cum a fost întocmit de Aut.contr.(termen livrare 27.12.2010). Ni l-a restituit prin fax. Odată cu acest contract a anexat şi o listă cu obiecţiuni în care propunea termen de livrare data de 07.01.2011. Am comunicat că nu suntem de acord cu obiecţiunile şi ca atare considerăm că raportul juridic nu s-a finalizat iar în temeiul art.204 din OUG 34/2006 am respins oferta având în vedere imposibilitatea semnării contractului.
Acum suntem ameninţaţi cu darea în judecată şi ni ser cer şi despăgubiri Ofert.X suţinând că el a comandat deja produsele în străinătate. Ce şanse avem ?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 09:34, 5 Ianuarie 2011
Daca este semnat contractul de furnizare,este bine sa va pregatiti toata documentatia pentru eventuala actiune in instanta..Daca in perioada de valabilitate a acestui contract nu semnati un act aditional prin care sa modificati termenii contractului,sigur ca se poate ajunge in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice-modificare furnizor contract ioanacasian ioanacasian 1. Daca pe parcursul derularii unui contract de furnizare ( piese de schimb autobuze marca X) contractantul poate schimba, din diferite motive , ... (vezi toată discuția)
Contract multianual luciad luciad Buna ziua, In urma unei licitatii deschisa a fost atribuit un contract multianual de lucrari. Care este valoarea care va fi prevazuta in contract - ... (vezi toată discuția)
Acord cadru Grigore Carmen Grigore Carmen Care este procedura de reofertare pe acord-cadru? Va multumesc... (vezi toată discuția)