avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul bunurilor comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul bunurilor comune

Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit unde eu sunt titular(deoarece aveam contractul de munca pe perioada nedeterminta) iar el coplatitor. In octombrie ne-am casatorit. Banii de avans au fost de el.Daca vreau sa divortam, cum impartim apartamentul(care nu poate fi vandut 5 ani)?Sau cum facem sa raman eu in apt si sa-l despagubesc?Astept o parere, o opinie...
Cel mai recent răspuns: dia_sun_rise , utilizator 17:53, 4 Ianuarie 2011
nu scrie decat ca s-a achitat avansul de..1732 de euro, si nu se mentioneaza altceva...
il veti avea de despagubit si pt avans si pt perioada de rate platite impreuna si pt eventualele imbunatatiri, mai ales ca nu faceti maine partajul.
nu puteti fi sigura de castig inainte de a incepe un proces, dar daca dovediti ca il puteti achita singura, cresc sansele. veti avea nevoie de avocat.
sunteti in avantaj ca titular de credit. in cazul unui partaj, va trebui sa va ganditi si la un alt girant
daca apartamentul a fost cumparat dupa ce ati incheiat casatoria acesta este bun comun.se imparte 50- 50 .
pt avans mi se pare corect...il dau pe tot... dar si pt rate? i le platesc 100%?
va trebui sa dovediti ca ati platit ratele fara ajutorul lui.
"sotii se gospodaresc impreuna", daca dvs platiti rata si el intretinere, nu inseamna ca ati achitat singura ratele. daca aveti salariul mult mai mare decat al sotului, sau daca el nu munceste, atunci, da, sulta cuvenita sotului va fi f mica

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj ady_dary80 ady_dary80 eu si cei 2 frati am primit de la mama un AP.cu 2 cam, eu despagubindu-i pe cei 2 frati luand un credit cu ipoteca pe acel ap in sept 2008.Sotia a divortat in ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)