avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizarile dispuse de instanta - legea175/16.07.2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizarile dispuse de instanta - legea175/16.07.2010

As vrea sa stiu daca penalizarile ce au fost dispuse de instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva, ca trebuiesc achitate, pot intra sub incidenta legii 175/16.07.2010 si ce trebuie facut ca persoana sa fie scutita de plata lor, in acest caz.

Este vorba de o persoana fara venituri, bunuri. Cum pot sa o ajut sa scape de aceste penalizari ?:-/
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:55, 6 Ianuarie 2011
Incercati sa faceti recurs la decizia instantei si cereti sa se aiba in vedere prevederile legii 175/2010. Daca persoana despre care vorbiti a avut avocat, fie el si din oficiu, trebuia sa stie acest lucru.
Instanta nu face decat sa oficializeze un fapt si anume ca la o restanta anume trebuie platite niste penalizari.
Legea 175/2010 ce zice? Ca persoana care plateste in anumite conditii restanta de baza e scutita de plata penalizarilor.

Care sunt conditiile? Sa achite restanta de baza in termen de un an pana la data de 20 iulie 2011 si sa poata dovedi ca are un venit pe membru de familie mai mic de 1000 lei.
Nu va putea fi scutita insa, in asociatie, de penalizarile calculate ale furnizorilor care acestia la randul lor ar trebui sa scuteasca asociatia de plata acelor penalizari, ceea ce furnizorii nu vor sa aplice, gasind o sumedenie de motive.

Deci din suma totala a penalizarilor asociatia poate scuti de penalizarile care ii revin ei.
Buna ziua,LA MULTI ANI!!!,eu una am trimis o adresa la RADET in legatura cu penalizarile,raspunsul a fost unul singur:RADET,nu le anuleaza si le va pretinde in continuare,oricum norme nu sunt inca.
Normele nici nu vor fi. Daca o lege este urmata de norme atunci se specifica acest lucru la sfarsitul textului acesteia.
In legea 175/2010 nefiind scris despre viitoare norme, nici nu vor fi.
Legea se aplica asa cum e scrisa. Daca furnizorii nu doresc sa scuteasca asociatiile de penalizari, atunci acestea ii vor scuti pe restantieri numai pentru partea din penalizari care le revine, restul sunt pretinse restantierului si achitate furnizorului.
elga50@
Ca nu se specifica,ca urmeaza normele ,asta am vazut si eu,legea afost creata cred,asa ,numai ca sa provoace zazanie sau in scoputi electorale.
Nu am inteles insa ce ai vrut sa explici la sfarsit :"Daca furnizorii nu doresc sa scuteasca asociatiile de penalizari, atunci acestea ii vor scuti pe restantieri numai pentru partea din penalizari care le revine, restul sunt pretinse restantierului si achitate furnizorului.",se cam bate cap in cap ce ai scris??????

Alte discuții în legătură

Penalizari ianasi elena ianasi elena Buna seara! Cum procedam cu plata la furnizori care percep in continuare penalitati iar restantierii nu vor sa plateasca decat cotele de intretinere? Platim ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)