avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SFATURI LEGALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SFATURI LEGALE

Povestea incepe asa.............. Acum 2 ani am intrat in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani.La inceputul acestei luni concediul sa terminat. Am facut cerere de incetare a suspendari contractului de munca , cerere de reluare a activitatii si cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor(art.50 , lit.b) , toate in aceiasi zi pentru ca nu mai vrea sa fiu angajatul acestei firme.Toate bune si frumoase , toate cererile mele au fost inregistrate , aprobate si mi-sa emis o decizie de incetare a contractului de munca. Cu aceasta hartie in mana m-am prezentat la ITM.Aici mi=sa spus ca , pentru am-i lua cartea de munca trebuie sa prezint si o decizie la cererea de reluare a activitati plus copii dupa aceste cereri.Acum incep plimbarile.........3 saptamani...........ITM-ul nu imi da cartea de munca fara aceasta decizie (de reluare a activitatii) iar cei de la firma zic ba ca nu imi pot da aceasta decizie( nu-ti putem da decizie dupa decizie de cate ori vrei tu),ba ca sau interesat ei la ITM si ca sunt obligati sa ma tima angajat 6 luni (o aberatie tinand cont ca decizia de incetare a contrctului de munca o am in mana).Cam astea ar fi de spus............in mare.Poate ca am uitat ceva , acum sunt prea suparat , nu imi vine sa cred ca un comunist........................dar ma opresc aici.
Va rog ajutati-ma sa ies din aceasta situatie , orice sfat este bine venit.
Va rog indrumati-ma sa le dau o palma acestor comunisti de care nu mai scapam.

P.S.-Sau poate ca am gresit eu undeva (in afara faptului ca m-am angajat la ei)
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 20:25, 17 Aprilie 2008
Cei de la ITM au dreptate : la reluarea activitatii, angajatorul este obligat sa emita o decizie in acest sens, in baza cererii tale de reluare a activitatii. Cu o solicitare scrisa si inregistrata la angajator ai incercat?
De fapt greseala este a angajatorului, intrucat din cate ati scris in mesajul initial dvs ati depus cerere de reluare a activitatii. In acest sens, el trebuia sa emita decizia de reluare a activitatii .
Mergeti la angajator si depuneti o cerere scrisa , in acest sens, si pe care o inregistrati.
Ei trebuia sa emita o decizie de incetare a suspendarii si o decizie de reluare a activitatii. in prcatica, eu am intalnit angjatori care au emis o singura decizie in acre au cuprins incetarea suspendarii si reluarea activitatii.
Am mai spus .......in aceeasi zi am depus 3 cereri ( pentru incetarea suspendari contractului de munca , pentru reluarea activitatii , pentru incetarea contractului de munca conf. art.55 , lit.b).
Deci dumneavostra ziceti sa depun o cerere prin care sa solicit eliberarea unei decizii?
Nu este de ajuns cererea pe care am depus-o (inregistrata si aprobata)?

Situatii din ROMANIA..........am contractul de munca incheiat (printr0o decizie) dar nu mi-am reluat activitatea=D>............
Eliberarea acelei decizii era obligatia fostului dvs angajator ..... dar din mesajul dvs reiese ca nu vrea sa va emita o asemenea decizie .... de aceea am scris ca trebuie sa depuneti o cerere scrissa in acest sens.
Ordinea deciziilor emise de angajator pe baza cererilor dvs trebuia sa fie urmatoarea :
1. decizie de incetare a suspendarii activitatii
2. decizie de reluare a activitatii
3. decizie de incetare a contractului de munca.

Fac precizarea ca primele doua decizii puteau fi comasate intr-una singura.
VA MULTUMESC PENTRU PROMTITUDINE.
Maine la prima ora am sa cer nr.-le de inregistrare la cererile pe care le-am facut ( si care stiu ca au fost aprobate) si voi cere in scris sa imi elibereze deciziile corespunzatoare.

P.S.- Sa fie un impediment ca am depus toate trei cererile in aceiasi zii?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Incetare dupa ccc suciugeorgeta suciugeorgeta In cazul unei salariate care trebuie sa revina din CCC pe 03.03.2013 dar doreste sa plece la alta firma ce documente trebuie sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere de reluare a activitatii venind din cic cand firma a intrat in insolventa? danielatr danielatr Am ceva nelamuriri. Este nevoie sa fac aceasta cerere de reluare a activitatii venind din concediu ingrijire copil daca firma se afla in insolventa? II dau ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu pt. crestere copil Bubinubi Bubinubi In luna Martie ar trebui sa-mi reiau activitatea dupa 2 ani de concediu crestere copil. Avand in vedere si faptul ca nu doresc sa ma intorc la acelasi loc de ... (vezi toată discuția)