avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O persoana condamnata intr-un dosar pt evaziune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O persoana condamnata intr-un dosar pt evaziune fiscala poate parasi tara?

Buna ziua tuturor!
Asa cum arata intrebarea din titlu,nedumerirea mea este daca o persoana condamnata intr-un proces penal,pt evaziune fiscala (este vb de 190.000 RON pe care trebuie sa ii plateasca cf sentintei si inchisoare de 2 ani si jumatate),poate parasi tara.Vreau sa precizez ca dosarul se va judeca (apel) la Curtea de apel BC,iar persoana in cauza urmeaza sa paraseasca tara.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:27, 4 Ianuarie 2011
daca nu exista interdictia de a parasi tara atunci nu este nici o problema. insa discutati cu avocatul dvs deoarece absenta de la procesul penal poate influenta negativ atit sentinta ce se va pronunta (in sensul agravarii pedepsei) dar poate determina luarea masurii arestarii preventive de catre instanta. nu este o certitudine ci o posibilitate de luat in calcul.
Da, trebuie neaparat sa vorbiti cu avocatul dvs.
Daca veti fi judecat in lipsa sansele dvs. in apel vor fi mult mai reduse...

avocat Claudiu Lascoschi
NU SUNT EU persoana condamnata!
În temeiul art. 379 pct. 2 lit. a C .p .p . admite apelul declarat de apelanta – inculpată .... împotriva sentinţei penale nr. ...... pronunţată de Tribunal......... în dosarul penal nr............. Desfiinţează în parte sentinţa apelată, numai cu privire la modalitatea de executare a pedepsei principale şi a pedepsei accesorii aplicate inculpate ......., reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: În temeiul art. 81 C .p . dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatei ....... În temeiul art. 82 C .p . fixează termen de încercare de 4 ani şi 6 luni. în temeiul art. 359 C .p .p . atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării condiţiilor suspendării, prevăzute de art. 83 C .p . În temeiul art. 71 al. 5 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. II . În temeiul art. 379 pct. 1 lit. b C .p .p . respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul – inculpat ....... împotriva sentinţei penale nr....pronunţată de Tribunalul.......... în dosarul penal nr...... Constată că apelanţii – inculpaţi au fost asistaţi de apărător ales. În conformitate cu dispoziţiile art. 192 al. 2 C .p .p . obligă apelantul – inculpat.......... să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În conformitate cu dispoziţiile art. 192 al. 3 C .p .p . cheltuielile judiciare din apelul inculpatei ....... rămân în sarcina statului. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publica.
Este vb de fosta amanta si actuala iubita a fostului meu sot si ei urmeaza sa plece maine din tara.Am descoperit ieri ce fel de persoana este si sincera sa fiu nu mi-a picat prea bine,mai ales ca mai e implicata in alt dosar penal.Neavand de a face vreodata cu Codul Penal,am atasat sentinta Tribunalului.
Din dispozitivul deciziei date la apel,nu rezulta de nicaieri vreo interdictie a inculpatei de a parasi tara.
Fiind in discutie situatia sa personala,eventual libertatea sa,ea este singura care va raspunde pentru eventualele consecinte juridice ale gestului sau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani de detentie are de executat in final? lolita2011 lolita2011 Solutie: pronunţare 08.02.2008 PRONUNŢARE 12.02.2008 DEC. 30 ADMITE apelul declarat de inculpatul X , împotriva sentinţei penale nr. 1 din 15.03.2006 a ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - posibilitate recuperare permis, pedeapsa alyelena alyelena Solutie: decizia penală nr. 630 - În temeiul art. 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C.proc.pen. admite recursul declarat de inculpatul ................ împotriva ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa scap de cazier dana133 dana133 buna ziua.am aviut un accident de masina in care m-am judecat si m-au condamnat Solutia pe scurt: Pronunţare la: 1 noiembrie 2013 12.11.2013, am.pr.15.11.2013 ... (vezi toată discuția)