avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA , PFI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA , PFI

Buna ziua,
Am un PFA deschis in 2004, am fost lider Avon si am lucrat pe baza de comision. Din 2008 nu am mai avut incasari, mi-am dat demisia de la Avon. Am aflat, abia anul trecut, ca trebuie sa platesc contributie la CSA. OK, am platit, si penalizari si majorari, tot.Acum, am aflat, cu stupoare ca trebuie sa platesc si contributii la pensii, 11% din venitul brut, pe toti anii din urma, indiferent daca am avut venit sau nu, totul calculat la 12 salarii medii anual. Am dat spaga si cadouri peste tot, am avut contabila, ni s-a spus ca noi, cele care am facut Avon- nu am avut carte de munca decat cateva luni in aceasta perioada-nu avem de platit decat impozit 16%.Daca stiam , plateam la timp si renuntam la activitatea aceea la acre avem mai mult de plata decat castig. Acum vreau sa inchid PFA-ul, il tin degeaba. Ce pot face, chiar trebuie sa platesc 11% din salariul minim pe toti anii din urma?Sunt sute de milioane, nu am de unde. Ce se poate face?#-oX-(

Alte discuții în legătură

Cine ma ajuta sa dau statul in judecata? geenabradea geenabradea Buna ziua, #-o#-o Am activat 4 ani ca PFA- lider Avon. Am aflat, dupa 3 ani ca avem de platit contributii la sanatate. OK, le-am platit. Am platit mult, peste ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat pfa si pfi. geenabradea geenabradea Buna ziua, #-o Am activat timp de 7 ani ca lider AVON, cu PFA. Am aflat acum 2 ani ca trebuie sa platim contributii la sanatate. Ok -le-am platit. Acum , am ... (vezi toată discuția)
Problema cnas Roxana1986 Roxana1986 Buna ziua.Vin la dvs cu urmatoarea problema: In martie 2011 m-am autorizat ca PFA pentru a-mi desfasura activitatea ca si consultant Oriflame.Am aflat de plata ... (vezi toată discuția)