avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii la stat PFA si PFI.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii la stat PFA si PFI.

Buna ziua, #-o
Am activat timp de 7 ani ca lider AVON, cu PFA. Am aflat acum 2 ani ca trebuie sa platim contributii la sanatate. Ok -le-am platit. Acum , am aflat ca trebuie sa platim , retroactiv, si contributii la pensii si la somaj +amenzi, majorari si penalizari, in total sume foarte mari. Vreau sa inchid PFA-UL, nu am mai activat de 2 ani, ce se poate face?Pur si simplu, ne trezim din zi in zi ca mai avem de dat bani, dar nu mai stim unde si cum. De la AVON ni s-a spus , atunci, ca nu platim decat 16%impozit.
Acum, sunt director la o firma de asigurari, am contract de colaborare PFI. Care sunt contributiile care trebuiesc platite?
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 18:20, 7 Decembrie 2010
De ce nu folositi optiunea de search. S-a raspuns la aceasta intrebare de sute de ori.
Pentru PFA se plateste impozit si sanatate obligatoriu. Si pensie daca nu sunteti deja asigurat in sistemul social de pensii. Somajul este optional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma ajuta sa dau statul in judecata? geenabradea geenabradea Buna ziua, #-o#-o Am activat 4 ani ca PFA- lider Avon. Am aflat, dupa 3 ani ca avem de platit contributii la sanatate. OK, le-am platit. Am platit mult, peste ... (vezi toată discuția)
Pfa , pfi geenabradea geenabradea Buna ziua, Am un PFA deschis in 2004, am fost lider Avon si am lucrat pe baza de comision. Din 2008 nu am mai avut incasari, mi-am dat demisia de la Avon. Am ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate-pensii flavianda flavianda Sunt PFA si am avut venituri doar pana in aprilie 2009, in prezent nu lucrez si nu am nici un venit. In perioada activa nu am avut contract cu casa de sanatate ... (vezi toată discuția)