avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Daca in timpul casatoriei am vandut apartamentul in care locuiam mamei mele in urma divortului care a avut loc dupa 6 ani de la vanzarea apartamentului sotul meu il mai poate revendica la partaj? Mentionez ca vanzarea a fost facuta la notariat cu toate actele in regula, mama devenind unica proprietara.In cei 6 ani care au trecut mama a platit toate impozitele si taxele aferente.Sotul meu doreste sa anuleze actul de vanzare-cumparare si sa facem partajul la apartament se poate ?:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:29, 4 Ianuarie 2011
Daca este incident vreunul din cazurile de nulitate absoluta a contractului de vanzare cumparare atunci e posibil.
daca imobilul este dobandit in timpul casatoriei, indiferent de contributia sotilor, este bun comun si la actele de dispozitie e nevoie de acordul celuilat sot
Nu se poate din punctul meu de vedere.Atata timp cat sotul dvs a semnat alaturi de dvs nu mai poate dupa 6 ani sa invoce anumite nereguralitati ale actului.
Poate doar daca vorbim de un act simulat.Din ceea ce spuneti nu cred ca va putea face nimic,chiar daca va da in judecata ,aveti sanse sa castigati procesul.
daca ati vandut pe bune, nici jumatate din suma incasata n-o poate revendica dupa 6 ani
si daca dovedeste ca a fost donatie simulata, si-a dat si el acordul.
nu cred sa aiba castig

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)