avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partiala - stagiu asimilat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partiala - stagiu asimilat

Buna, ma intereseaza pt tata la calculul pensiei anticipate partiale daca se ia in calcul dupa legea nou aparuta 263/2010 stagiu militar.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:39, 4 Ianuarie 2011
Art. 62
(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)—c) si g).
Stagiu militar este stagiu asimilat si nu intra in calculul pensiei anticipa nici anticipate partial.
Art. 65
3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate partiale nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)—c) si g
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de stagiu militar și pensia rupa rupa intrbare - 1) daca stagiul militar se ia în calcul ? (vezi toată discuția)
Pensionare tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cand pot iesi la pensie.Sunt nascuta la data de 21.06.1955 si am 38 de ani de cotizatie. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lorena5 lorena5 as vrea sa va intreb daca tatal meu poate iesi la pensia anticipata in conditiile in care are varsta de 57 de ani,si 39 de ani vechime in munca.va multumesc (vezi toată discuția)