avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o intrebare despre viitorul divort al parintiilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o intrebare despre viitorul divort al parintiilor mei

as avea cateva intrebari daca ar putea sa-mi raspunda un avocat de pe acest site mama mea s-a decis sa divorteze vrea acest lucru de ceva ani in fine ideea este ca tatal meu ne face viata un cosmar de cand eram mic eu si sora mea suntem majori amandoi . Acum intrebarea principala este cum sa facem divortul si partajul in asha fel incat sa nu ramanem doar cu jumate din apartament pentru ca suntem 3 oameni el este 1 si nu aduce cam nimik ca bani in casa mama plateste cam tot intretinere lumina etc necesitatiile etc... si nu avem ce face cu pretul unei jumatati de apartament atata timp cat suntem toti 3 inpotriva lui si nu numai martori de ce e in stare avem vecini rude prieteni etc.... deci as vrea sa-mi raspunda un avocat ceva pentru ca sunt disperat sa rezolv acest lucru !!! va multumesc mult
Nu stiu in ce masura instanta poate decide ca, copiii, sa ramana in imobil cat timp acestia sunt majori. Ei nu sunt proprietari si, legal, nu au niciun drept. Ei sunt doar detentori precari.Proprietari sunt cei doi soti. Ar putea in schimb mama sa pretinda o cota mai mare de contributie la dobandirea apartamentului si sa ceara, eventual, atribuirea acestuia, orin cererea de partaj, cu plata sultei corespunzatoare. Parerea mea!
puteti apela la un avocat macar pt. a va alcatui actiunea, daca nu vreti sa fiti asistati si pe parcursul procesului
va multumesc inca odata acum astept sa vad ce va face mama incontinuare si voi mai reveni la subiect...oricum va multumesc mult de tot pentru implicare si sfaturi
In privinta divortului, astfel cum v-au relatat si ceilalti domni si doamne, problema nu este prea complicata: divortul se va pronunta, prin acord, culpa comuna sau culpa exclusiva a unuia dintre soti, dupa cum se vor invoi parintii dvs, sau dupa noroc. Uneori partile se decid rapid in fata judecatorului. Chiara daca una dintre parti nu consimte la desfacerea casatoriei (tatal in speta), casatoria se va desface daca partea cealalta insista in cerere, desi va dura cea mai mult, intrucat presedintele va fi nevoit sa acorde termen pentru impacare la cerere.

In privinta partajului, cum vi s-s spus si anterior, nu exista reteta universal valabila. Puteti insa cere imobilul in natura, cu obligarea reclamantului ( mama in cazul de fata) la plata sultei, adica a 50 % din contravaloarea stabilita de comun acord sau prin expertiza in cadrul procesului aflat pe rol; imobilul va fi atribuit si in functie de necesitate (aveti sanse fiind 2 copii) si o intreaga alta serie de elemente care va pot ajuta in motivarea cererii. Trebuie insa sa fiti constienti ca, daca nu va motivati temeinic cererea, imobilul poate fi atribuit tatalui, la cererea acestuia. V-as sugera sa solicitati mai mult de 50 % din valoarea imobilului in cazul in care mama a suportat chetuielile zilnice, dar numai daca o poate dovedi. Conteaza foarte mult si cuantumul remuneratiei lunare a fiecaruia dintre soti.

Totodata sugerez introducerea a 2 actiuni separate, de divort, si ulterior de partaj. Divortul, prin procedura sa relativ simpla, se poate finaliza foarte repede, spre deosebire de partaj care poate dura si mai multi ani.

Va doresc mult succes!
De acord cu Anca.
eu.ro, cum poti spune ca imobilul bun comun a doi parinti poate sa ervina si copiilor? Poate dupa decesul parintilor, dar nu acum!!! :-/

Nu revine imobilul mamei din cauza copiilor... daca mai sunteti la scoala mama poate invoca faptul ca ea singura va intretine si sa ceara imnobilul ca sa-i fie atribuit pentru ca sa va asugure in continuare intretinere in natura.
Aratati ca mama a ingrijit mai bine ca tatal imobilul, ca ea nu mai are unde sta dar el da... Ca nici voi (aici, repet, depinde daca mai aveti drept la intretinere, adica daca mai sunteti la scoala) nu aveti unde sta...
Mama sa nu mai plateasca si cheltuielile aferente tatalui. Sa pastreze toate chitantele pe numele ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in caz de divort alexa42 alexa42 Buna ziua am si eu o intrebare .Intentionez sa divortez de sotul meu pe motiv de certuri extreme si neintelegere.Casa in care locuiesc eu si sotul meu e ... (vezi toată discuția)
Divort 2 copii Utilizator1452 Utilizator1452 Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort tatiana campeanu tatiana campeanu as dori sa-mi rasp la urmatoare ploblema,tata vrea sa divorteze de mama din motiv ca bea si el nu mai suporta calvaru asta,insa ea zice ca fara semnatura ei el ... (vezi toată discuția)