avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restituire fond reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restituire fond reabilitare termica

Buna ziua,

Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica.
Am avut un apartament (Bucuresti) pentru care am platit in ultimii 2 ani fond de reabilitare termica. In octombrie 2010 am vandut acest apartament.
Problema este ca administratorul refuza sa-mi inapoieze acest fond de reabilitare termica.
Mentionez faptul ca inca nu au inceput lucrarile de reabilitare termica la acest bloc, mai mult pe siteul MDLPL acest bloc nu apare cu aprobarile necesare pt aceasta reabilitare.
Administratorul mi-a propus sa-mi recuperez banii de la cumparatorul apartamentului. Noul proprietar refuza pt ca nu crede in aceasta reabilitare, avind in vedere ca numai exista fonduri. Mai mult administratorul a mentionat ca in cazul in care nu se va mai face reabilitare termica el va folosi banii pt diverse reparatii ale blocului. Asta ar fi deturnare de fonduri, pt ca eu am semnat strict pt reabilitare termica nu pt alte reparatii.
Cum imi pot recupera banii de la Asociatia de proprietari, suma fiind destul de mare, sau ce ma sfatuiti sa fac.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:26, 24 Martie 2011
Ii puteti actiona in instanta.
ok, pe baza carei legii, ca nici in lege si nici in actul normativ nu se specifica nimic.
m-am gandit sa-i fac o cerere in care solicit acest lucru, cerere pe care ar trebui sa-mi dea o rezolutie, corect?
Intr-adevar, acesti bani nu se mai pot recupera. Ei au intrat in fondul de reparatii si acesti bani nu se recupereaza la mutarea din imobil.
asta inseamna deturnare de fonduri. eu am semnat ca sunt de acord sa platesc bani pt fond de reabilitare, pt fondul de reparatii am platit alti bani in aceasta perioada.
Unde ati semnat? Acolo unde ati semnat spune si de restituirea fondurilor in cazul in care nu se folosesc la reabilitare sau in cazul in care se vinde apartamentul? Dar de unde s-ar putea sti ca nu se va folosi acest fond la reabilitare? Deci, pana una-alta nu e deturnare de fonduri intrucat banii nu au fost folositi in scopuri de interes personal al administratorului.

Deci toata povestea trebuia s-o aveti in vedere cand cereati banii pe apartament, sa fi inclus in pret si acesti bani, chiar daca nu ii spuneati nici cumparatorului, dar macar erati cu cugetul impacat ca nu i-ati pierdut.

Alte discuții în legătură

Fond reabilitare elenazan elenazan Daca am fond de reabilitare a blocului de 900 lei , doresc sa vand apartamentul , de la cine as putea sa recuperez acest fond , de la noul proprietar sau de la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ContSters305878 ContSters305878 cui revin banii restituiti in urma reabilitarii termice? daca apartamentul a fost achizitionat dupa reabilitare cine are dreptul la banii restituiti ,noii ... (vezi toată discuția)
Restituire sume reabilitare termica InaSararu InaSararu Buna ziua, Sa incep cu inceputul. Avem blocul reabilitat termic de mai multi ani pe legea veche cu cotizatia proprietarilor 20%. Acum primaria ne-a restituit ... (vezi toată discuția)