Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica.
Am avut un apartament (Bucuresti) pentru care am platit in ultimii 2 ani fond de reabilitare termica. In octombrie 2010 am vandut acest apartament.
Problema este ca administratorul refuza sa-mi inapoieze acest fond de reabilitare termica.
Mentionez faptul ca inca nu au inceput lucrarile de reabilitare termica la acest bloc, mai mult pe siteul MDLPL acest bloc nu apare cu aprobarile necesare pt aceasta reabilitare.
Administratorul mi-a propus sa-mi recuperez banii de la cumparatorul apartamentului. Noul proprietar refuza pt ca nu crede in aceasta reabilitare, avind in vedere ca numai exista fonduri. Mai mult administratorul a mentionat ca in cazul in care nu se va mai face reabilitare termica el va folosi banii pt diverse reparatii ale blocului. Asta ar fi deturnare de fonduri, pt ca eu am semnat strict pt reabilitare termica nu pt alte reparatii.
Cum imi pot recupera banii de la Asociatia de proprietari, suma fiind destul de mare, sau ce ma sfatuiti sa fac.
prin programul national nu mai este nicio sfiriiala, OUG 69/2010 si normelor de aplicare a acesteia prevazind ca reabilitarea termica sa se faca integral din banii asociatiilor, cu dobinda subventionata (cica) si, daca au bani si binevoiesc sa plateasca, consiliile locale pot contribui cu maxim 30% din anumite parti ale operatiunii de reabilitare
Ma confrunt cu aceeasi problema pe care ati intampinat-o d-voastra. Am vandut apartamentul, iar asociatia de proprietari refuza sa-mi restituie sumele incasate pe post de "fond reabilitare termica", in conditiile in care nu s-a initiat nici o astfel de lucrare.
Va rog, imi puteti spune cum ati rezolvat?
Din pacate am rezolvat-o altfel. am anuntat proprietarul caruia i-am vandut apartamentul ca numai platesc nici o factura si nici o intretinere. in felul asta mi-am recuperat jumatate din suma. diferenta am pierdut-o. nu a fost corect din partea mea, dar avind in vedere ca acel fond i s-a transferat lui...
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Presedinta Asociatiei de Proprietari "ma sfatuieste" sa "ma inteleg" cu cel caruia i-am vandut apartamentul.
In ciuda faptului ca, de mai bine de 30 de zile am depus o cerere scrisa de restituire a acestui fond, la Asociatie, cerere insotita de copii ale chitantelor prin care s-au incasat banii pentru reabilitare termica, doamna Presedinte nu simte nevoia sa-mi ofere un raspuns oficial in scris, in schimb, asa cum spuneam, "ma sfatuieste" atunci cand ma intalneste in scara blocului, sa "ma inteleg cu noul proprietar.
Suma ridicandu-se undeva pe la 1500 ron, iar perspectiva initierii reabilitarii termice fiind nula, ma gasesc intr-o situatie chiar mai jenanta decat cea a unui camatar, care, de regula, recupereaza bani de la persoane pe care le-a imprumutat.
Ori, cum as putea eu sa le cer bietilor noi proprietari niste bani pe care nu i-au primit, ba mai mult, in contravaloarea carora, probabil, nici nu vor primi nimic?...
Sunt de-a dreptul stupefiata de "recomandarile" doamnei Presedinte, conform carora, ar trebui sa stau pe la usa noilor proprietari cersind niste bani pe care nu i-au primit... in timp ce Asociatia se spala pe maini si nu se considera datoare cu acesti bani....
Ma gandesc si la varianta pe care ati aplicat-o d-voastra, (asa, de dragul de a recupera un procent mic din suma) insa, in cazul nostru mi s-ar parea total nedrept fata de noii proprietari, intrucat, repet, aceste lucrari de reabilitare termica nu se vor face.
Daca se va face reabilitarea termica, noii proprietari vor beneficia si vor mai plati si ei, ca oricare proprietar, eventuale diferente de pret final.
Daca nu se va face reabilitarea termica acesti bani achitati de vechiul proprietar raman in fondul de reparatii al noului proprietar. Din acest fond se vor face alte reparatii, iar noii proprietari, ca oricare altii din bloc, vor beneficia de acestea.
Daca presupunem ca se incepea acum adiunarea banilor pentru reabilitare, noii proprietari trebuiau sa plateasca acea suma de 1500 lei de care spuneti.
Logic ar fi fost ca atunci cand ati vandut, sa negociati pretul de vanzare avand in vedere ca dumneavoastra, vanzatorul, sa va recuperati cei 1500 lei, ca si cum ati fi vandut apartamentul cu o imbunatatire, o mobila, o centrala termica, o instalatie suplimentara ..., ceva care creste pretul apartamentului.
Fond reabilitare
elenazan
Daca am fond de reabilitare a blocului de 900 lei , doresc sa vand apartamentul , de la cine as putea sa recuperez acest fond , de la noul proprietar sau de la ... (vezi toată discuția)