avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere teren

Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu deschidere de 5 metri. Acest drum de acces continua 20 de metri pana se largeste la 13 metri. Acest teren cu latimea de 13 metri si lungime de 100m vreau sa-l cumpar. Practic voi mai cumpara si acest drum de acces de 5X20 de metri. Intrebarea mea este daca se va considera ca terenul are deschiderea de 13 metri sau de 5 metri si daca voi avea pb la obtinerea unei autorizatii de constructie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 20:42, 20 Noiembrie 2011
- front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
-suprafaţa minimă a parcelei de 150 mp pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 mp pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
-adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
Ok. In acest caz drumul de acces de 5X20 de metri ramane drum de acces si fac un drum de servitute de 13 metri la 3 metri latime. Este ok asa? Adica o sa fie un L cu latura lunga de 5x20 si latura scurta cu 13X3 metri.

Am intalnit deasemenea terenuri cu deschiderea la strada de 12 metri dar dupa 1 metru se gatuia si pierdea din cei 12 metri cam 1 metru si se continua asa toata parcela. Care este mai legal? Acesta de 13 metri dar la care rezolv cu deschiderea sau cel de 12 metri care e doar o gatuire de fapt?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
cerul, utilizator
Cred ca am aflat raspunsul.

4.11. - Constructii de locuinte
4.11.1. - pentru locuinte unifamiliale cu acces si lot propriu se vor asigura:
* accese carosabile pentru locatari
* acces carosabil pentru colectarea deseurilor menajere si pentru accesul mijloacelor de stingere a incendiilor;
* alei (semi)carosabile in interiorul zonelor parcelate, cu o lungime de maximum 25 in vor avea o latime de minimum 3,5 m, iar pentru cele cu lungimi mai mari de 25 in vor fi prevazute supralargiri de depasire si suprafete pentru manevre de intoarcere;
* in cazul unei parcelari pe doua randuri, accesele la parcelele din spate se vor realiza prin alei de servire locala (fundaturi):
- cele cu o lungime de 30 in - o singura banda de 3,5 in latime;
- cele cu o lungime de maximum 100 in - minimum 2 benzi (total 7 m), cu trotuar cel putin pe o latura si supralargiri pentru manevre de intoarcere la capat.
4.1 1.2. - Pentru locuinte semicolective cu acces propriu si lot folosit in comun se vor asigura:
* accese carosabile pentru locatari;
* accese de serviciu pentru colectarea deseurilor menajere si pentru accesul mijloacelor de stingere a incendiilor;
* in cazul unei parcelari pe doua randuri, accesele la parcelele din spate se vor realiza prin alei de servire locala (fundaturi):
- cele cu o lungime de maximum 30 in - o singura banda de 3,5 in latime;
- ceie cu o lungime de 30 in pana la maximum 100 in - minimum 2 benzi (total 7 m), cu trotuar cel putin pe o latura; supralungiri pentru manevre de intoarcere la capat.


In acest caz ajunge iun drum de acces/servitute cu latimea de 3,5 metri?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Somatie primarie pe hg 525/1996 danionofrei danionofrei Buna ziua, Este vorba de o cale de acces facute prin parcelarea pe o latura sa unui teren, pe care s-au construit case de locuit. Lungimea caii de acces:130 ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + limit min deschidere constructie MTIC MTIC Care este limita minima pentru un drum de servitute? Care este suprafata minima pentru consyructioa unei case in mediu rurar? Care este dechidrere minima la ... (vezi toată discuția)