avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Sfat achizitie teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Sfat achizitie teren

Buna ziua,
Am nevoie de niste sfaturi privind achizitia unui teren. Iata despre ce este vorba:
vreau sa cumpar un teren - o parcela de 1000 mp. Aceasta face parte dintr-un lot cu suprafata totala de 3000 mp si ar fi prima parcela (proprietarul urmeaza sa faca dezmembrare). Pentru a va face o idee despre cum arata terenul, urmati linkul : [ link extern ]
Asa cum se vede in imagine, de la strada mai sunt doua parcele pe care s-a construit.Eu as vrea sa cumpar parcela cu nr. 1.Cu aproximatie, lungimea fiecarei din cele 5 parcele este de 50 m.Deci pana la poarta de acces sunt 100 m. Dupa poarta urmeaza o parcela de 3000 m pe care proprietarul vrea sa o imparta in 3 parcele a 1000 mp fiecare.Drumul de acces de la drumul satesc pana la poarta este de 3,5 m si are - cum mai spus cam 100 m. E clar ca de la poarta pana la ultima parcela mai trebuie lasat drum ca sa poata avea acces toti viitorii proprietari. Din ce am citit, drumul ar trebui sa fie de 7 m latime (am colorat cu albastru drumul cu "probleme").
Din moment ce el are doar 3,5 m , e posibil sa nu pot obtine autorizatie de constructie ? Am tot auzit/citit despre masina de pompieri care trebuie sa poata trece pe langa alte masini aflate pe drum.Proprietarul spune ca drumul de acces este al lui (nu stiu exact ce inseamna asta - probabil o fi trecut in acte.)
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
JulianDoe, utilizator
Cel mai recent răspuns: JulianDoe , utilizator 13:15, 14 Decembrie 2011
autorizatiile de construire se dau conform unui Regulament general de urbanism si al unui regulament LOCAL de urbanism. Deci trebuie sa va adresati Serviciului urbanism din Primarie.
ideal ar fi ca inainte/dupa parcelare sa splicitati Certificat de urbanism de la acelasi serviciu al Primariei. acesta reprezinta un ACT care va raspunde la intrebari in mod oficial.
Am rugat deja proprietarul sa faca demersurile pentru obtinerea Certificatului de urbanism. Din cate stiu eu, acesta are o valabilitate limitata. Ce fac daca el obtine un Certificat de urbanism care spune ca totul e ok si ca se poate construi, iar peste 3-4 ani cand o sa vreau sa incep sa construiesc, o sa mi se elibereze un certificat care n-o sa-mi permita acest lucru ?...Nu sunt un cunoscator al legilor, de aceea am unele semne de intrebare. Am vazut ca unii au construit case (nu mai vechi de 2-3 ani) desi drumul de acces e lat de vreo 4 m si lung de 2-300 m. Vad ca acolo nu le-a mai cerut nimeni latime de 7 m sau de 9 m. Asta ma induce in eroare si ma face sa cred ca persoanele responsabile cu eliberarea acestor acte mai fac si greseli, sau ar trebui sa presupun ca eu nu stiu conditiile care trebuie indeplinite de acest drum de servitute. Cam asta e problema. Exista ceva (act, lege, HG, etc) ce poate sa ma lamureasca 100 % daca pot sau nu sa construiesc acolo ? N-as vrea sa dau bani (destul de multi) pe un teren doar ca sa-l fac pasune...Chiar si acest certificat de urbanism, daca astazi permite construire pe teren, imi da siguranta ca o sa pot construi si peste 5 ani ? Nu credeam ca un drum poate fi "cuiul lui Pepelea"....
Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
JulianDoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite constructie casa laurentiuu laurentiuu Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la ... (vezi toată discuția)
Parcelarea unui teren decder28 decder28 Buna ziua! Detin un teren de 5400 mp cu doar 17 m deschidere la strada. As vrea sa-l parcelez, dar ar trebui sa fac un drum de acces. Acesta va ramane privat ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan fara drum de acces elena_ploiesti elena_ploiesti Buna ziua, Sunt in situatia in care Primaria B. sa elibereze tituri de proprietate pe terenurile detinute de bunicii-parintii mei de peste 40 ani si as ... (vezi toată discuția)