avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

invinuit

Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot pati acum.Asta e intrebarea mea?
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 16:13, 5 Ianuarie 2011
Veti fi cercetat penal sub aspectul comiterii infractiunii de lovire si alte violente-art.180 c.p.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Incercati sa va impacati cu el,iar atunci actiunea penala va lua sfarsit.

Art. 180Cp. - Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

Faptele prevazute la alin. 1 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Faptele prevazute la alin. 2 savarsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. In cazul faptelor prevazute la alin. 1-1 si 2-1 actiunea penala se pune in miscare si din oficiu.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Pe langa asta,puteti platii si niste daune civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Ajutatima aselajusto aselajusto buna seara eu sunt din baia mare, am o prietena care sta in jud satu mare , este casatorita si are 2 copilasii : unul de 2 ani ai o fetita de 9 luni, ... (vezi toată discuția)
Agresiune la locul de munca sorintudorel sorintudorel am fost batut la locul de munca de catre administratorul firmei, caror organe ma adresez pentru a rezolva situatia? (vezi toată discuția)