avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agresiune la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agresiune la locul de munca

am fost batut la locul de munca de catre administratorul firmei, caror organe ma adresez pentru a rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 17 Mai 2013
Politiei sau Parchetului pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente (art.180 C.pen.).

Art. 180 C.pen. - Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)
Invinuit ambros ionut ambros ionut Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot ... (vezi toată discuția)